Рукометни резултати и табеле
24. септембра, 2019.
АНИ “Лијевче” учествује на фолклорној манифестацији у Линцу 5. октобра
25. септембра, 2019.

Нови успјех Ане Будимчић у Словачкој, друго мјесто у конкуренцији моделара из 14 земаља

Након што је стигла до побједе у конкуренцији јуниора на Хого купу у аеромоделарству у Словачкој, чланица Аеро клуба “УЛЛ” из Српца Ана Будимчић стигла је до новог признања у овој земљи.

Међу 39 такмичара из 14 земаља Ана је освојила друго мјесто на Забокреби купу са свега 18 секунди заостатка за побједником.

“Били смо уморни и исцрпљени од претходног такмичења а још нас је дочекао јак вјетар, због чега је и учесника било мање. Умјесто да уживамо, такмичење се претворило у тежак и напоран рад јер су модели летјели јако далеко и повратак истих на почетак сваког турнуса је био отежан. Али и поред тога успјела сам остварити веома добар резултат”, каже Ана.

Захваљујући успјесима у Словачкој, Ана је успјела освојити чак 900 поена у свјетском купу и наћи ће се међу 10 најбољих јуниора свијета за 2019. годину.

До краја такмичарске сезоне остаје још једно такмичење у Словенији и ако Ана успије и тамо направити добар резултат постаће најбољи рангирани јуниор из БиХ свих времена.

У сениорској конкуренцији Сара Будимчић је заузела 13. мјесто и такође освојила нове бодове. Миљан Борковић је заузео 23. мјесто а Милош Будимчић је такмичење завршио на 30. мјесту.

Comments are closed.