Стабилизован рад комуналних предузећа и удружења пензионера у Српцу
25. августа, 2020.
Одборници подржали нове инвестиције, одобрено још девет капиталних пројеката у овој години
26. августа, 2020.

Нови случај вируса корона у Српцу, заражена жена средње животне доби

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је још један случај вируса корона а ради се о жени средње животне доби која је хоспитализована на Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци.

Kако се сазнаје у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац, заражена жена долази из породичног кластера и има блаже симптоме ове болести, а била је позитивна након јучерашњег тестирања.

У задња 24 часа тестирано је још 13 особа из Српца са сумњом на вирус корона а резултати се очекују током сутрашњег дана.

У Републици Српској је у протекла 24 часа вирус корона потврђен код још 73 особе а тестирана су 434 лабораторијска узорка.

Ради се о 40 мушких и 33 женских особа, од којих је 17 млађе, 42 средње и 14 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 29 особа је из Бањалуке, 14 из Теслића, шест из Градишке, пет из Пала, четири из Бијељине, по три из Добоја и Модрича, по двије из Мркоњић Града и Kнежева и по једна из Kотор Вароша, Лакташа, Шамца, Српца и Језера.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о два мушкарца и двије жене старије животне доби из Градишке, Модриче, Шамца и Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.018 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 241 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.144 особа, тестиране су укупно 62.270 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 244, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 66, а у општим болницама 178.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.293 особа, а надзор је завршен код 53.650 особе.

Comments are closed.