Поново шалтерско издавање књига у србачкој библиотеци
23. октобра, 2020.
Изграђена кућа демобилисаном борцу Славку Руднику из Горњих Срђевића
24. октобра, 2020.

Нови случај вируса корона у Српцу, заражен старији мушкарац са тежим симптомима

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је још један случај вируса корона а ради се о старијем мушкарцу који је због изражених тегоба упућен на болничко лијечење у Универзитетско-клинички центар у Бањалуку.

Ових дана тестиран је још један број грађана наше општине са респираторним тегобама а резултати ће бити познати наредних дана.

Од почетка пандемије на територији србачке општине евидентирана су 193 случаја вируса корона а овај број је посљедњих дана у значајнијем порасту због чега је неопходно да грађани носе заштитне маске у складу са препорукама надлежних институција и придржавају се других превентивних мјера.

Дошло је и до значајнијег раста броја заражених на нивоу Републике Српске гдје је у посљедња 24 часа регистровано 437 нових случајева а тестирано је 1057 лабораторијских узорака.

Према мјесту пребивалишта, 129 особа је из Бањалуке, 63 из Бијељине, 40 из Градишке, 31 из Зворника, 30 из Требиња, по 20 из Лакташа и Приједора, 16 из Пала, 14 из Добоја, по 11 из Прњавора, Фоче и Шипова, девет из Билеће, седам из Мркоњић Града, по три из Kотор Вароша и Угљевика, по двије из Вишеграда и Невесиња, и по једна из Брода, Источног Новог Сарајева, Језера, Kалиновика, Kозарске Дубице, Лопара, Љубиња, Новог Горажда, Рибника, Српца, Станара, Теслића, Трново, Челинца и Шамца.

Пријављено је пет смртних случајева.

Ради се о четири мушкарца и једној жени средње и старије животне доби из Зворника (три особе), Милића и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 13.149 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 353 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 7.720 особа, а тестирано је укупно 93.835 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 360, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 137, а у општим болницама 223.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 6.864 особе, а надзор је завршен код 65.743 особа.

Comments are closed.