Одата почаст погинулим борцима из Kукуља и Kаоца
7. јула, 2020.
Перутнина ускоро добија пречистач отпадних вода, у плану и изградња новог водовода
8. јула, 2020.

Нови случај вируса корона у Српцу, заражен мушкарац средње животне доби

Након готово двије седмице без нових случајева у Српцу, данас је регистровано још једно лице које је позитивно на вирус корона, а ради се о мушкарцу средње животне доби који је смјештен у кућну изолацију.

Заражени мушкарац има блаже симптоме ове болести, а тренутно се ради на евидентирању особа које су биле с њим у контакту протеклих дана како би се извршило тестирање у случају да неко од њих буде испољио респираторне тегобе.

Од почетка пандемије регистровано је 46 случајева корона вируса у Српцу, од чега се 33 особе доводе у везу са Дјечијим вртићем “Наша радост”. Највећи број заражених се опоравио, а све раднице које су се налазиле на болничком лијечењу, упућене су у кућну изолацију.

Тренутно се у изолацији налази 12 лица, међу којима је највећи број њих био у контакту са зараженима из вртића. Уколико не буду имали симптоме, очекује се да ће највећи број њих већ ових дана изаћи из кућне изолације.

И поред нешто повољније епидемиолошке ситуације у Српцу, дошло је до погоршања на републичком нивоу, о чему свједочи константан пораст новообољелих лица.

Нови вирус корона потврђен је данас код још 121 особе у Републици Српској, саопштено је из Института за јавно здравство РС.

Према мјесту пребивалишта, 25 особа је из Бијељине, 16 из Бањалуке, по 11 из Вишеграда и Невесиња, седам из Љубиња, по шест из Дервенте и Источног Новог Сарајева, пет из Kозарске Дубице, по четири Пале и Приједора, три из Источне Илиџе, по двоје из Билеће, Доњег Жабара, Градишке, Шамца и Требиња и по једно из Добоја, Фоче, Kнежева, Kостајница, Kотор Вароша, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Српца, Теслића, Трнова, Угљевика и Зворника.

Већина новозаражених су контакти особа код којих је већ раније потврђено присуство вируса корона.

До сада је у Републици Српској потврђено 2.813 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 134 особе код којих је потврђен тест на овај вирус.

На УKЦ Републике Српске тренутно има 46 хоспитализованих пацијената, а седам особа је на интензивној њези, док су три пацијента у тешком стању на респираторима.

Из овог разлога још једном се упућује апел грађанима да се обавезно придржавају свих прописаних мјера, у виду ношења заштитних маски у затвореним просторима, поштују дистанцу од најмање два метра, придржавају се личне хигијене, редовно врше дезинфекцију простора и избјегавају окупљања већа од 50 људи на јавном мјесту.

Comments are closed.