Утврђен коначан програм свечаности поводом Дана и крсне славе општине Србац
6. октобра, 2020.
Још један случај вируса корона у Српцу, заражена старија жена
9. октобра, 2020.

Нови случај вируса корона у Српцу, заражен млађи мушкарац

У протекла 24 часа регистрован је још један случај вируса корона у Српцу а ради се о мушкарцу млађе животне доби који је тестиран због респираторних тегоба, након чега је утврђено да је позитиван. Тренутно има блаже симптоме и налази се у кућној изолацији.

Обољели се не може довести у везу са раније потврђеним случајевима а тренутно се ради на утврђивању идентитета особа са којима је био у контакту.

Ово је други случај вируса корона у србачкој општини у протеклих пет дана након што је евидентирано једно позитивно лице током протеклог викенда.

Од почетка пандемије у србачкој општини су регистрована укупно 134 случаја вируса корона.

У задња 24 часа у Републици Српској је евидентирано 155 новообољелих а тестирана су 633 лабораторијска узорка.

Ради се о 90 мушких и 65 женских особа, од којих је 47 млађе, 94 средње и 14 особа старије животне доби, подаци су Института за јавно здравство.

Према мјесту пребивалишта, 36 особа су из Бањалуке, 11 из Приједора, 10 из Градишке, девет из Источног Новог Сарајева, осам из Зворника, седам из Бијељине, по шест из Вишеграда, Источне Илиџе, Теслића и Шипова, по пет из Сокоца и Фоче, по четири из Добоја, Лакташа и Требиња, по двије из Вукосавља, Дервенте, Kозарске Дубице, Лопара, Модриче, Мркоњић Града, Невесиња, Пала и Прњавора и по једна из Билеће, Kнежева, Kрупе на Уни, Љубиња, Петрова, Српца, Станара, Угљевика, Челинца и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 10.003 случајва вируса корона, а преминуло је укупно 318 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.732 особа, а тестирано је укупно 83.689 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 183, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у општим болницама 124.

Comments are closed.