Подијељено 365 бесплатних сјеменских пакета за прољећну сјетву
15. априла, 2020.
Српчани поштовали полицијски час током Васкрса, нема нових обољелих од вируса корона
21. априла, 2020.

Нови случај корона вируса у србачкој општини, заражена жена из Малог Разбоја

На подручју србачке општине забиљежен је други случај оболијевања од вируса корона а ради се о жени средње животне доби из Малог Разбоја која је збринута у Kлиници за инфективне болести Универзитетско-клиничког центра у Бањалуци.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац у сарадњи са општинском инспекцијом предузела је мјере на идентификовању особа које су протеклих дана биле у контакту са обољелом и на основу тога је до сада издато 14 рјешења о кућној изолацији. Ове особе провешће двије седмице у кућној изолацији и за то вријеме ће се свакодневно пратити њихово здравствено стање.

Поред тога, у кућној изолацији се од раније налази још девет особа, док се тренутно једна особа налази у карантину у Бардачи, а ради се углавном о лицима која су стигла са привременог рада у иностранству.

Закључно са данашњим случајем, на подручју србачке општине су мјерама изолације обухваћене 24 особе.

Kомандант штаба за ванредне ситуације општине Србац и начелник општине Млађан Драгосављевић каже да најновији случај још једном упозорава да се морамо придржавати превентивних мјера.

„Вирус корона се други пут појављује у нашој локалној заједници што потврђује да опасност није прошла и да не смије бити опуштања. Грађани морају и даље редовно одржавати личну хигијену, уз обавезно ношење маски и рукавица, редовну дезинфекцију животног и радног простора и поштовање растојања у трговинама, апотекама, банкама и другим објектима“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он подсјећа да нам предстоје бројни празници када се по традицији организују окупљања и породична дружења, што ове године неће бити случај.

„Републички штаб је донио закључак којим је ограничено кретање током васкршњих празника а све у циљу да се међусобни контакти сведу на најмању могућу мјеру. Позивам грађане да испоштују ове мјере и организују прославу у најужем кругу породице“, рекао је начелник Драгосављевић.

Comments are closed.