Од данас нема полицијског часа у Републици Српској
22. маја, 2020.
Угоститељи и трговци биће обавијештени о будућем начину рада
22. маја, 2020.

Нови начин контроле кућне изолације

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске је, на основу Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, о престанку примјене Закључка о спровођењу мјера кућне изолације, који је донесен 20.5.2020. године, донијело Инструкцију о поступању и начину рада комуналне полиције, која је упућена свим јединицама локалне самоуправе и утврђен је нови начин контроле кућне изолације.

Прописно је да комунална полиција од 20.5.2020. године није обавезна контролисати лица која имају важеће рјешење о мјери кућне изолације, добијено по основу уласка на територију Републике Српске.

Дакле, за лица која су дошла на територију Републике Српске, прије ступања на снагу овог закључка, престаје примјена мјере кућне изолације као и за лица која од јуче (21.5.2020.) улазе на територију Републике Српске из иностранства.

Комунална полиција ће наставити вршити контролу лица која имају рјешење о кућној изолацији по свим другим основама, односно контролу лица која су била у контакту са зараженим и контролу лица која су била позитивна на корона вирус.

Comments are closed.