Фирма “Нинка” донирала 30 памучних маски Црвеном крсту
4. априла, 2020.
Фонд солидарности преузима порезe и доприносе за 40.000 радника
6. априла, 2020.

Нови хуман гест Удружења жена Србац: Поклониле 270 маски дјеци и социјално угроженима

Чланице Удружења жена Србац израдиле су 270 заштитних маски које ће поклонити дјеци и социјално угроженим категоријама, чиме су још једном показале солидарност у овим тешким тренуцима када је Републику Српску и остатак свијета захватила пандемија вируса корона.

Ово је њихова друга донација након што су прије неколико дана поклониле 30 медицинских капа Дому здравља Србац.

Директорица удружења, Весна Смиљанић, каже да ће 160 маски бити намијењено за социјално угрожене породице из наше општине, а 60 маски породицама у Малим Ситнешима, међу којима има и оних које су слабијег имовног стања. Такође ће 50 маски бити уручено дјеци без родитељског старања у Дјечијем дому “Рада Врањешевић” у Бањалуци.

“Сарадњу у овом погледу нам је пружио Центар за социјални рад који ће помоћи у дистрибуцији маски у нашој општини и малишанима у Бањалуци. Захваљујем се свим нашим чланицама које су узеле учешће у акцији и поручујем нашим суграђанима да ћемо увијек бити уз њих, јер је и један од наших главних циљева, приликом оснивања удружења, био да будемо хуманитарни кад год то можемо”, рекла је Смиљанић.

Она додаје да њихове чланице креативно проводе слободно вријеме током ванредног стања, израђујући не само заштитна средства, већ и разне уникатне радове којима ће обогатити понуду удружења. За сада нема колективних активности које су у плану, а са редовним састанцима и дружењима наставиће након што се укину ванредне мјере и хигијенско-епидемиолошка ситуација врати у нормалу.

 

 

Comments are closed.