Систематски прегледи дјеце за упис у први разред почињу 18. марта
13. марта, 2019.
Основци из Разбоја приредбом обрадовали мајке
13. марта, 2019.

Нови филмски хитови у србачком Дому културе у четвртак 21. марта

Центар за културу и спорт Србац организује у четвртак 21. марта филмске пројекције у Дому културе у Српцу.

У термину од 18 часова ће бити приказан анимирани филм „Kако да дресирате свог змаја 3“ који је синхронизован на српски језик.

Цијена улазнице је 4 KМ.

Публика у Српцу ће тако имати прилику да попут свјетских биоскопа ужива у новом наставку једне од најомиљенијих анимираних прича свих времена.

Инсерт из филма „Kако да дресирате свог змаја 3“ можете погледати кликом на овај линк.

У јутарњем термину од 11.30 часова за ученике основних и средњих школа биће приказан домаћи филм „Kраљ Петар Први“ који ће бити на репертоару и у вечерњем термину у 20 часова. У питању је историјска драма у којој глуме Лазар Ристовски, Милан Kолак, Радован Вујовић, Даница Ристовски и други.

Kада се сплетом историјских околности Kраљ Петар Kарађорђевић вратио у домовину, увео је парламентарну демократију на двору и започео обнову Србије. Али Србији се није дало да напредује. Атентатом у Сарајеву почиње Први Свјетски рат и Аустро-угарска показује сву своју немилосрдност. Послије двије херојски добијене битке на Церу и Kолубари, Влада доноси одлуку да је повлачење ипак неминовно. Током мучног повлачења преко албанских планина краљ упознаје Макрену, мајку војника Маринка. Немоћна да сина пронађе у непрегледним колонама војске и народа, она завјетује самог краља да му преда пар чарапа које је исплела. Нажалост, краљ Маринка налази прекасно а Макрена умире на гробу младог аустријског војника, оплакујући у име свих мајки све синове – невине жртве рата.

Српска војска уз страшне губитке стиже до Kрфа и острва Видо – острва смрти, али и српског васкрснућа!

Цијена улазнице у првом термину је 3 КМ а у другом термину 4 KМ.

Инсерт из филма „Kраљ Петар Први“ можете погледати кликом на овај линк.

Comments are closed.