Kомуналац ствара уштеде и побољшава управљање отпадом изградњом претоварне станице у Повеличу
22. јула, 2020.
Нови случајеви вируса корона у Српцу, заражене двије млађе особе
25. јула, 2020.

Нова три случаја вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине регистрована су још три случаја вируса корона а ради се о два мушкарца и једној жени млађе животне доби. У питању је породични кластер а заражене особе су тренутно без тегоба.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља ради на утврђивању контаката и предузимању мјера за спречавање ширења заразе.

Из Дома здравља Србац апелују грађанима да избјегавају масовна окупљања, да поштују социјалну дистанцу и употребљавају заштитне маске.

У Републици Српској је у протекла 24 часа тестирано 546 лабораторијских узорака, а вирус корона потврђен је код још 125 особа, .

Према мјесту пребивалишта 20 особа је из Бијељине, 16 из Бањалуке, 12 из Требиња, десет особа је из Модриче, по седам из Прњавора и Фоче, по четири особе су из Зворника и Мркоњић Града, по три су из Дервенте, Добоја, Kозарске Дубице, Kотор Вароша, Приједора и Српца, по двије особе из Братунца, Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Kнежева, Лакташа, Лопара, Пала, Хан Пијеска и Шековића и по једна особа из Билеће, Градишке, Милића, Новог Горажда, Петрова, Сокоца, Сребренице, Теслића и Угљевика.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.169 случајева короне, а преминуле су 152 особе.

Од вируса корона до сада се опоравило 2.014 особа, а укупно је тестирано 46.787 особа.

У Српској су под здравственим надзором 4.134 особе, а надзор је завршен код 42.166 особа.

Comments are closed.