Асфалтиран пут Студене воде у Кобашу
17. септембра, 2020.
БО Србац: Фонд солидарности наставља пружати помоћ својим члановима
18. септембра, 2020.

“Нова школа за ново доба”, нови портал за ученике, наставнике и родитеље

Министарство просвјете и културе Републике Српске покренуло је нови портал “Нова школа за ново доба” који је од 11. септембра доступан свим корисницима.
Овај портал служиће за представљање активности Министарства просвјете и културе Републике Српске које се односе на реализоване и започете реформске процесе у области предшколског, основног и средњег образовања. Поред информација из дјелокруга рада Министарства просвјете и културе, све школе у Републици Српској имаће могућност да на овом порталу представе најзначајније активности, а у вези са реформским процесима.
Комбинација традиционалног облика учења, интерактивне наставе и употреба нових технологија у настави у основи је развојног модела на којем се темељи започети реформски процес у области предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Републици Српској.
“Циљ нам је да створимо све предуслове за здрав раст и развој ученика, да их растеретимо сувишног градива и мотивишемо да стичу знања и вјештине које ће сутра знати примијенити у животу. Увјерени смо да су у овом процесу сви учесници једнако важни, од стручних и експертских тимова који путем темељних анализа доносе најбоља рјешења, стручних институција које ће тај посао валоризовати и учинити примјењивим у новом васпитно-образовном процесу, затим ученика, њихових родитеља, руководства школе, стручних служби и посебно наставника, чија је улога незамјењива и пресудна у цијелом процесу”, саоштено је из Министарства просвјете и културе.

Comments are closed.