Kрећу нове радионице глуме у Миленијуму
5. октобра, 2021.
Јавни позив Министарства финансија-обвезнице ратне штете
5. октобра, 2021.

Нова радна акција мјештана Kорова

Око двадесетак мјештана Kорова организовало се ових дана како би изградили септичку јаму у близини дома у Kоровима и уредили игралиште.

За набавку септичке јаме мјештани су издвојили 440 KМ, а највећи дио средстава обезбијеђен је на манифестацији Дан Kоровчана која је одржана крајем августа.

“Ову акцију помогла је и Општина Србац набавком одводних цијеви и другог потребног материјала као и комунално предузеће “Водовод” које је уступило багер за грађевинске радове”, рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице Kорови, Горан Васић.

Он додаје да су истовремено очистили простор око игралишта од шибља и растиња тако да овај локалитет сада изгледа много уредније.

“Радили смо и шљунчење путева према њивама код ријеке Саве, у чему нам је такође помогла Општина, а захваљујући Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде и јавном предузећу “Воде Српске” у нашој мјесној заједници активно траје чишћење канала у циљу спречавања поплава”, истакао је Васић.

Подсјећа да су у ранијим акцијама ријешили многе проблеме око воде, струје, расвјете, уређења дома и чишћењу животне средине а да жељно ишчекују реконструкцију и асфалтирање пута којим би се спојили Доњи и Горњи Kорови.

“Прије неколико мјесеци смо имали акцију на проширењу и уређењу дијела пута у дужини од око 700 метара између ових засеока, који је за нас од великог значаја, јер да би дошли једни другима морали смо обилазити преко шест километара. Пут је већ годинама у лошем стању и очекујемо да ћемо уз подршку начелника општине Млађана Драгосављевића и ресорних министарстава у времену које је пред нама извршити асфалтирање у дужини од 1600 метара, што ћемо итекако знати прославити”, рекао је Васић.

 

Comments are closed.