Програм Дјечије недјеље у Српцу од 7. до 11. октобра
4. октобра, 2019.
Пут Шешковци-Мартинац затвара се због асфалтирања у уторак 8. октобра
7. октобра, 2019.

Нова посјета привредника из Домодедова општини Србац, могућност сарадње проширена и на туризам

Сарадња општине Србац са Привредном комором Домодедово из московске области могла би се одвијати не само на привредном, културном и спортском, већ и на туристичком плану.

Ово је закључено на састанку начелника општине Млађана Драгосављевића са делегацијом овог руског града, који је одржан у згради Општинске управе.

У питању је била друга посјета привредника из Домодедова у посљедња четири мјесеца, а реализована је како би се усагласили детаљи будуће сарадње која би имала велики значај за свеукупни друштвени и економски живот србачке општине.

У саставу руске делегације били су потпредсједник Привредне коморе Домодедово Денис Kочетов, члан Привредне коморе Руслан Амангалијев и привредник Олег Мосин, а састанку је присуствовао и Бранко Савановић, предсједник подружнице удружења “Српско-руски мост” за општине Србац, Градишка, Дервента, Лакташи и Прњавор, који је иницирао овај сусрет.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да се радило о наставку разговора који је започет половином јуна ове године када је руска делегација први пут посјетила нашу општину.

Он каже да је тада разматрана могућност повезивања московске регије са општином Србац јер се ради о развијеној руској области која има запажене резултате у погледу привредног развоја.

„Посебан акценат смо том приликом ставили на област пољопривреде, а нарочито на могућност извоза готових производа, као и формирања прерађивачких капацитета на подручју наше општине. Овог пута смо потенцијалну сарадњу проширили и на област туризма јер привредник Олег Мосин, који је заинтересован за улагање, у овој области има доста успјеха“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он истиче да је руска делегација, између осталог, стигла у Републику Српску и како би размотрила могућност успостављања авионских летова на релацији од Бањалуке до Москве.

„Њихове намјере су у сваком погледу озбиљне и веома смо заинтересовани да успоставимо договор о могућем инвестирању у нашу општину. Спремни су да сарађују и у погледу размјене младих, посјете културно-умјетничких друштава, промоције волонтерског рада и слично, а позвали су нас да ускоро будемо њихови гости како бисмо утаначили детаље будуће сарадње“, рекао је начелник Драгосављевић.

 

Comments are closed.