Помоћ члановима Удружења ратних војних инвалида Србац
14. јуна, 2021.
Од петка до данас два нова случаја вируса корона у Српцу
14. јуна, 2021.

Нова фасада на старом дијелу објекта Центра средњих школа

Током претходне седмице завршено је фасадирање старог дијела објекта Центра средњих школа „Петар Кочић“ Србац и започети радови на проширењу котловнице.

Измјештена је скела на нови дио објекта и настављено је постављање стаклене вуне на вањским зидовима. Истовремено, у просторијама школе, врши се испирање радијатора и замјена старих вентила умјесто којих ће бити постављени вентили са термоглавом.

Завршена је комплетна замјена ПВЦ столарије а остало је да се у наредном периоду замијени алуминијски дио столарије (улазна врата, врата на пролазу за салу – топла веза, шајбе на предњем дијелу објекта и на степеништима).

Завршетком одвијања редовне наставне године у просторијама школе у току су припремне активности око радова на санацији и реконструкцији санитарних чворова. Динамика реализације радова који су у току и који требају у наредном периоду започети је задовољавајућа а обзиром на обим планираних послова исти ће трајати цијели љетни распуст.

У току је и израда пројектне документације за пролаз (топлу везу) од зграде школе до сале што ће ученицима и професорима увелико олакшати одлазак у салу а самим тим и реализацију часова физичког васпитања. Пројекат ради иста Бањалучка пројектантска кућа “Routing” која је радила и комплетан пројекат енергетске санације Центра.

Очекује се да ће пројекат бити завршен у наредних седам до 10 дана, након чега би требали отпочети грађевински радови на изградњи пролаза тј. повезивања зграде Центра са фискултурном салом.

 

Comments are closed.