Нова три случаја вируса корона у Српцу
24. јула, 2020.
Још три случаја вируса корона у Српцу, укупно 60 од почетка пандемије
26. јула, 2020.

Нови случајеви вируса корона у Српцу, заражене двије млађе особе

У протекла 24 часа регистрована су још два нова случаја вируса корона у Српцу, што је укупно 57 од почетка пандемије.

Ради се о млађој женској особи као и млађем мушкарцу који је запослен у Дому здравља и налази се још од уторка у изолацији. Тренутно су обје особе без тегоба и ради се на утврђивању њихових контаката.

Рађено је тестирање још неколико особа из Српца које су биле у ризичним контактима, тако да постоји велика вјероватноћа да ће бити још новозаражених, о чему ће грађани бити информисани у наредном извјештају.

У цијелој Републици Српској извршено је тестирање 663 лабораторијска узорка, а нови вирус корона потврђен је код 130 особа.

Према мјесту пребивалишта 23 особе су из Бањалуке, 19 из Бијељине, девет особа је из Требиња, седам из Лакташа, по пет особа из Зворника, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Фоче и Рогатице, по четири особе су из Градишке и Хан Пијеска, по три из Вишеграда, Гацка, Источне Илиџе, Пала, Прњавора и Шамца, по двије особе су из Модриче, Мркоњић Града, Српца, Теслића, Рибника, Рудог и Челинца и по једна особа из Билеће, Дервенте, Kозарске Дубице, Kотор Вароша, Приједора, Сребренице и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су и три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Лопара, мушкарцу старије животне доби из Рудог и мушкарцу старије животне доби из Зворника.

До сада је у Републици Српској потврђено 4.299 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 155 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.