Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Позив за студенте новинарства и младе новинаре

Позив за студенте новинарства и младе новинаре

У оквиру програма Европске комисије Youth4Regions објављен је јавни позив за амбициозне новинаре са циљем да подстакне студенте новинарства и младе новинаре да уче о кохезионој политици ЕУ и да комуницирају о европској солидарности и конкретним пројектима које суфинансира ЕУ.

Пријавити се могу држављани држава чланица ЕУ или сусједних земља ЕУ, старости између 18 и 30 година, који студирају новинарство или имају до 2 године радног искуства од стицања дипломе до тренутка затварања рока за пријаву, односно који показују стварно интересовање за новинарску каријеру кроз студије и/или радно искуство и који нису учествовали у претходним издањима програма Youth4Regions.

Апликанти морају послати кратки чланак (2500 – 6250 знакова), фото репортажу (три слике) или кратку видео репортажу (2 – 3 минуте) о пројекту суфинансираном од стране Европске уније (осим Ерасмус+ пројеката студирања у иностранству).

Кандидати који буду одабрани боравиће у Бриселу од 5. до 11. октобра и проћи тренинге о новинарству и кохезионој политици ЕУ, радиће раме уз раме са познатим новинарима, посјетити медијска сједишта за питања ЕУ и институције ЕУ и слично, а обезбијеђени су трошкови путовања, хране и смјештаја од стране Европске Комисије.

Детаљне информације о позиву доступне су ОВДЈЕ.

Рок за пријаву је 7. јул 2024. године до 17 часова.

Замољавају се апликанти из Републике Српске да на имејл fondovieu@meoi.vladars.rs потврде пријаву приједлога пројекта у оквиру овог позива.