Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Бесповратна средства из Challenge фонда за иновативне привредне субјекте

Бесповратна средства из Challenge фонда за иновативне привредне субјекте

Обавјештавају се сви привредни субјекти из Босне и Херцеговине и Шведске са иновативним пословним идејама, производима или услугама које могу довести до смањења незапослености, повећања конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ, да имају прилику добити бесповратна средства из Challenge фонда, у оквиру трећег позива за пријаву апликација.

За потенцијалне апликанте на располагању је буџет чији је индикативни износ 480.000 ЕУР, а рок за достављање апликација је 28. децембар 2023. године, до 16 сати.

За потенцијалне кориснике из категорије стартап, који су регистровани најмање 6 мјесеци, а најдуже двије године, предвиђен је максимални износ гранта до 10.000 ЕУР, док је за кориснике из категорије зрелих привредних субјеката до 250 запослених, који послују двије године и више, максималан износ грант средстава до 30.000 ЕУР. Апликанти су обавезни обезбиједити и минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта. Период имплементације пројекта не може трајати краће од три мјесеца и дуже од 12 мјесеци.

Могућност пријављивања на јавни позив проводи се искључиво путем онлајн аплицирања на електронски систем за аплицирање и евалуацију (еМСАЕ) који се налази на wеб страници www.c2c.ba, гдје је доступан и водич за апликанте, који је саставни дио апликативног пакета.

Апликације које буду достављене путем поште (штампана форма), путем факса или на неки други начин, неће бити узете у разматрање, нити ће бити предмет оцјењивања.

У оквиру претходна два позива, из Challenge фонда, одобрена су грант средства у износу 941.000 ЕУР за 38 привредних субјеката.

Пројекат Challenge to Change 3.0 је трогодишњи пројекат укупне вриједности 3 милиона ЕУР, који финансира Шведска. Пројекат имплементира Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА, у партнерству са Агенцијом за развој предузећа ЕДА. Партнер у пројекту је и Region Ostergotland, Источна Шведска.