Фонд солидарности помогао набавку столарије демобилисаном борцу Веселину Kрагуљу
3. јуна, 2021.
Отворена изложба слика „Kошнице плетаре“ академског сликара Михаила Раките
4. јуна, 2021.

Никола Новаковић из Српца успјешан млади информатичар, стигао и до републичког такмичења

Никола Новаковић, ученик деветог један одјељења Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац, у досадашњем току наставног процеса показао је умијеће и таленат у предмету информатика.

На школском и општинском такмичењу био је најбољи, а освојио је и четврто мјесто на регионалном такмичењу, обезбиједивши тако пласман на републичко такмичење чији је домаћин 29. маја била ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац.

Ментор нашег ученика био је наставник информатике Саша Бијељић.

Србачка школа добила је прилику да буде домаћин републичког такмичења захваљујући управо Николином резултату којим је у најбољем свјетлу представио себе и образовну установу коју похађа.

Такмичење је реализовано онлајн уз поштовање упутстава за извођење Републичког такмичења у условима епидемиолошких мјера.

Учествовало је 18 ученика из 17 школа из Републике Српске и то из сљедећих градова: Дервенте, Теслића, Добоја, Бањалуке, Новог Града, Омарске, Градишке, Бијељине, Гацка, Пала и Српца.

Прво мјесто припало је Дамјану Урошевићу из ОШ „Петар Петровић Његош“ Бања Лука, друго Вуку Галићу из ОШ „Иво Андрић“ Бања Лука а треће Анастасији Столић из ОШ „Никола Тесла“ Дервента.

Наш представник Никола Новаковић заузео је 14. мјесто.

„Честитам Николи на одличном успјеху, великом залагању и труду и пласману на републичко такмичење и желим му много среће у наставку школовања. У току сљедеће седмице ће бити организован пријем за ученике који су остварили најбоље резултате ове школске године. Такође се захваљујем и просвјетној савјетници Александри Станковић на великодушној помоћи у провођењу такмичења“, истакла је директорка Мануела Рађевић Јокић.

Заједно са помоћницом директорке Раданом Пантелић, она је била задужена за организацију овог нивоа такмичења које је протекло у најбољем реду, за шта су стигле похвале од просвјетног савјетника за информатику Александре Станковић која је истакла добру сарадњу, уложен труд и одлично одрађен велики посао.

 

 

 

 

Comments are closed.