Васкршњи уранак у Српцу окупио бројне вјернике
28. априла, 2019.
Основци из Разбоја и Kукуља похађали школу природе на Јахорини
28. априла, 2019.

Невријеме похарало србачку општину, пијавица рушила кровове и преврнула аутомобил

Олујно невријеме праћено јаком кишом, градом и вјетром захватило је у суботу 27. априла подручје србачке општине и причинило значајне материјалне штете.

Најтеже је било у Инађолу гдје је пијавица која се изненада формирала на овом подручју направила праву пустош оштетивши кров на објекту фирме „Металбос“ и причинивши штете у кругу објекта фирме „Лучић“ гдје је оштећена ограда и покидани електрични водови у близини овог погона.

Kолика је била разорна моћ пијавице која је протутњала овим подручјем, свједочи и то да је у кругу фирме „Лучић“ буквално дигла у ваздух службени аутомобил марке поло и у потпуности га смрскала.

Невријеме је у Инађолу оштетило и кровове локалних кућа а цријепови и лим су летјели кроз ваздух више стотина метара. Од јачине вјетра срушено је и неколико оближњих стабала.

Због пуцања далеководних ужади, неколико часова су без електричне енергије били Инађол, Повелич и Брезовљани а регистровано је још неколико кварова на нисконапонској мрежи који су санирани до краја вечери од стране дежурних екипа Електродистрибуције.

Подједнако тешка ситуација била је и у Ситнешима и Смајинцима гдје је оштећено шест кућа од чега су двије у потпуности откривене а штете је претрпјело и неколико помоћних објеката.

На терен су изашли и представници Општинског штаба цивилне заштите који су угроженим домаћинствима понудили помоћ а очекује се да ће у наредном периоду бити извршена и процјена насталих штета.

 

 

Comments are closed.