Дом здравља Србац међу првима у Републици Српској уводи електронске картице
12. августа, 2020.
Волонтери Цезара сређивали Омладински парк
13. августа, 2020.

Натпис “Ја волим Србац” украсио центар града

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ поставило је 3Д натпис “Ја волим Србац” испред зграде Општинске управе чиме је у значајној мјери уљепшан градски трг и омогућена већа туристичка препознатљивост наше општине.

Извршни директор удружења, Тања Шњегота, рекла је да се ради о пројекту “Волим Србац” који је подржан од Фондације Мозаик кроз кампању Омладинске банке БиХ. Претходно је било организовано онлајн гласање на порталу lonac.pro а захваљујући добијеним гласовима, „Ц.Е.З.А.Р.“ је добио могућност да реализује своју идеју.

“Kандидовали смо онлајн кампању Волим Србац како бисмо промовисали нашу локалну заједницу. Одлучили смо се за 3Д натпис, јер је то пракса и у великим свјетским градовима. Првобитна идеја је била да израдимо више оваквих натписа, али смо се ипак одлулили за један како би био што квалитетнији”, рекла је Шњегота и додала да је вриједност пројекта износила 1500 KМ.

Она је позвала младе да обиђу натпис, сликају се и поставе фотографије на друштвене мреже, уз hashtag #volimsrbac.

“Kампања има за циљ да привуче људе, како из наше општине, тако и туристе из региона који ће се фотографисати поред овог натписа приликом посјете нашој општини. Уз мало уложених средстава можемо много утицати на развој туризма”, рекла је Шњегота.

Она је упутила апел грађанима да чувају овај натпис и не дозволе несавјесним појединцима да га уништавају.

“Из тог разлога, обезбиједили смо да натпис буде покривен видео надзором током 24 сата, по узору на градски и омладински парк гдје су такође постављене камере. Имали смо лоша искуства у протеклом периоду јер су непознати починиоци уништавали играчке и справе у парку. Надамо се да то више неће бити случај”, рекла је Шњегота.

Kако би се санирала оштећења, наредних дана биће ангажовани бројни волонтери како би се окупљалишта младих вратила у првобитну намјену.

У склопу републичке акције “Формирај ланац” данас ће кренути акција уређења омладинског парка на болничком брду, а носилац активности је Волонтерски сервис Републике Српске на чијем челу је управо Тања Шњегота.

“Активност ће се одвијати у неколико градова а у нашој општини ћемо радити на сређивању омладинског парка. Очекујемо да нам ускоро стигну и одређена донаторска средства, након чега ћемо организовати волонтере како бисмо у потпуности довели у ред како омладински, тако и градски парк у Српцу”, рекла је Шњегота.

Она је додала да ће њихово удружење кандидовати барем један пројекат на недавно расписан јавни позив Општинске управе за додјелу 12 хиљада KМ пројектима омладинских неформалних група.

“Још увијек нисмо изабрали идеју коју ћемо кандидовати јер имамо доста планова. Размишљамо о пројекту намијењеном искључиво младима, али и о уређењу још неке локације у Српцу коју би користили сви грађани. Донијећемо одлуку наредних дана”, рекла је Шњегота.

Comments are closed.