Дјечији вртић и Водовод обиљежили Свјетски дан вода
22. марта, 2019.
Разбојчани организују славље поводом доласка бициклиста из цијелог свијета
22. марта, 2019.

Наставници и управа санирали школски кров у Ножичком, уређена и школа у Повеличу

Просвјетни радници из осморазредне школе у Ножичком одлучили су да помогну властитим донацијама како би санирали оштећења на крову школског објекта и створили нормалније услове рада у овој установи.

Иницијативу је покренуо директор школе Славко Драгосављевић који је рекао да је извршена реконструкција крова изнад зборнице и санитарног чвора.

“Већ дуже вријеме постоји потреба за овим радовима а будући да нисмо имали донација, предложио сам радницима школе да новац скупимо између себе што су сви објеручке прихватили. Наставници су прикупили 570 KМ а остатак новца у износу од 1500 KМ обезбиједила је школска управа”, рекао је Драгосављевић.

Он додаје да је умјесто старих ондулајн плоча које нису мијењане деценијама школа добила нови лимени кров тако да више нема опасности од урушавања плафона а самим тим и пријетње по дјецу и наставнике.

“Имали смо један такав проблем прије неколико година када се урушио плафон на једној од учионица због чега неко вријеме није било наставе а тада нам је помогла Општина Србац. Такве ствари се не смију дешавати и зато смо овај пут одлучили да спријечимо да дође до сличних посљедица”, истакао је Драгосављевић.

Додаје да је у помоћ прискочила и Мјесна заједница Ножичко која је извршила радове на уређењу игралишта, фарбању и постављању заштитне ограде а у плану је и да се до краја школске године изврши уређење фасаде на објекту школе. Драгосављевић истиче да је прошле године у школи замијењена комплетна столарија а средства у износу од 30 хиљада KМ су обезбјеђена из кабинета предсједника Републике Српске.

“Школа у Ножичком је заиста посебна по томе што се између дјеце и наставника ствара родитељски однос кога краси међусобно повјерење и жеља да школски простор по свему учине бољим и љепшим. О томе свједочи и заједничка акција у оквиру које су се ђаци и наставници организовали и украсили зидове учионица занимљивим цртежима”, рекао је Драгосављевић.

Kако би и двориште школе било уређеније и функционалније, прошле године је постављена теретана на отвореном уз финансијску помоћ Министарства породице, омладине и спорта коју користе не само ученици, већ и омладина из села.

“Имамо и велику подршку мјештана у свему што радимо. Удружење грађана „Моје Ножичко“ је обезбиједило средства за адаптацију дјечије играонице у кругу школе а у помоћ је прискочио и привредник Зоран Kнежевић који је донирао плазма телевизор. Свима је у интересу да помогну школи и утичу да се број дјеце не смањује и не дође у ситуацију да се једног дана угаси”, истакао је Драгосављевић.

Он истиче да је недавно извршено и фарбање вањске фасаде на подручној школи у Повеличу за шта је средства обезбиједила мјесна заједница.

“Прошле године је у овој школи извршена замјена комплетне столарије а средства у износу од 6 хиљада KМ је обезбиједило Министарство просвјете и културе. У плану је да се и на овој школи у догледно вријеме изврши замјена једног дијела дотрајалог крова”, нагласио је Драгосављевић.

 

 

Comments are closed.