Огревно дрво на одгођено плаћање за борачке категорије
10. априла, 2019.
Објављен јавни позив за стамбено збрињавање борачких категорија
10. априла, 2019.

Настављено уређење Српца: У току садња нових туја и постављање украсних бетонских блокова

Прољећно уређење Српца настављено је данас новом акцијом садње зеленила у ужем градском језгру и постављањем украсних бетонских блокова у улици 11. новембра.

Начелник Одјељења за инспекцијске послове, Ненад Билановић, каже да је засађено нових 45 садница туја а у току идуће седмице, на градском тргу биће засађено још стотину.

„Саднице су постављене у 15 великих саксија које смо недавно поставили у центру града, а садњу су извршили радници Kомуналца. Тиме смо додатно уљепшали уже градско језгро након што је у улици 11. новембра прије неколико седмица засађено 210 садница туја и чемпреса“, рекао је Билановић.

Он истиче да је у истој улици данас почело постављање украсних бетонских блокова на површини од 80 квадратних метара, а донацију је обезбиједило приватно предузеће „Бепро“ из Лакташа.

„Радови ће трајати неколико дана а по завршетку ће ова улица добити много љепши и урбанији изглед. Широм града постављено је и 12 нових клупа као и 45 заштитних граничника на тротоарима и шеталиштима а све то је такође обезбиједила фирма Бепро. Уз то, лакташко предузеће је помогло и набавку бетонског стола за потребе удружења Извор“, истакао је Билановић.

Носилац свих ових активности је Општинска управа а акцију уређења града је подржало и неколико донатора који су исказали жељу да уљепшају наш град и набавили три бетонске клупе са наслоном у вриједности од хиљаду KМ које су постављене у центру Српца.

У склопу прољећне акције уређења града извршено је и обиљежавање хоризонталне сигнализације, орезивање стабала, фарбање клупа и саксија, стубова јавне расвјете и стубова саобраћајних знакова.

 

 

Comments are closed.