Особе са инвалидитетом ослобођене плаћања путарине
4. априла, 2019.
Једанаест поплављених домаћинстава добило пољопривредну механизацију
4. априла, 2019.

Настављено уређење града, извршено асфалтирање ударних рупа и оштећења

Прољећна акција уређења Српца настављена је данас асфалтирањем ударних рупа и оштећења у центру града а радове изводе радници грађевинског предузећа „Градис инвест“ из Српца. Санација је извршена у улици Данка Митрова и градском тргу а биће настављена и на другим дионицама у најужем градском језгру.

Истовремено је извршена замјена оштећених бетонских плоча над каналима за одвод оборинских вода а идуће седмице ће бити уређено и зеленило испред зграде Општинске управе.

„У плану је и садња једногодишњег украсног цвијећа и постављање цвијетних острва као и фарбање играчака и справа у дјечијем парку на градском тргу“, рекао је један од руководилаца акције, начелник Одјељења за инспекцијске послове Ненад Билановић.

У склопу прољећне акције уређења града извршено је и обиљежавање хоризонталне сигнализације, орезивање стабала, фарбање клупа и саксија, стубова јавне расвјете и стубова саобраћајних знакова, као и садња 210 садница туја и чемпреса у улици 11. новембра.

Недавно је постављена и нова бетонска галантерија која је центру Српца дала нови и урбанији изглед. Ради се о 12 нових клупа, 15 великих саксија и 45 заштитних граничника који се налазе на тротоарима и шеталишту а донирала их је приватна фирма „Бепро“ из Лакташа. Активно учешће у уређењу града су узели и донатори који су набавили три бетонске клупе са наслонима: Славица Миљевић, Богдана Брезовац, Саша Дабић и породице Брезовац и Татић из Штутгарта.

Comments are closed.