Јавни позив Европске Уније за додјелу средстава у примарној пољопривредној производњи
8. децембра, 2020.
Објављена коначна ранг листа за додјелу 25 пластеника
14. децембра, 2020.

Настављена реконструкција путева и улица у Српцу, Влада РС издвојила 200 хиљада KМ

На подручју србачке општине ове седмице настављена је реконструкција путева и улица, у склопу Плана капиталних инвестиција, за шта је Влада Републике Српске издвојила 200 хиљада KМ.

У току су радови на реконструкцији пута у Kаоцима према мјесном гробљу, у дужини од 110 метара, у вриједности од 11 хиљада KМ, а на градилишту је ангажовано предузеће „Градис инвест“ из Српца.

Почели су и радови на изградњи пута у Разбоју Љевчанском који спаја нашу општину са Градишком. Пут ће бити асфалтиран у дужини од око 600 метара а вриједност износи 47 хиљада KМ. Радове изводи грађевинско предузеће „Хидрокоп“.

Начелник општине Млађан Драгосављевић каже да би до краја године требало започети још шест пројеката, што ће зависити највише од временских услова.

„У плану је и реконструкција паркинг простора код занатског центра за шта ће бити издвојено 25 хиљада KМ, као и реконструкција и модернизација пута у Улици слободе на болничком брду у дужини од 250 метара, а вриједност износи 30 хиљада KМ. Радиће се и санација приступног пута према пословној згради ПС 12 у центру Српца, који води од улице 11. новембра, а радови ће коштати 25 хиљада KМ“, рекао је начелник Драгосављевић.

Планирана је и реконструкција пута у Жупском Разбоју који ће бити асфалтиран у дужини од 230 метара а вриједност инвестиције је 23 хиљаде KМ.

„Планом капиталних инвестиција обухваћена је и модернизација пута у Kобашу, на Мотајичком путу, у дужини од 200 метара а радови ће коштати 30 хиљада KМ. Радиће се и спајање тротоара између улица Моме Видовића и Сарајевске за шта ће се издвојити девет хиљада KМ“, рекао је начелник Драгосављевић.

Према његовим ријечима, ове инвестиције значајно ће допринијети побољшању путне комуникације у Српцу и љепшем и уређенијем градском језгру и мјесним заједницама.

 

Comments are closed.