Дијана текстил побједник градског турнира у малом фудбалу
16. јула, 2019.
Учионице у основној школи у Српцу добијају нове подове и клима уређаје
18. јула, 2019.

Настављена реконструкција пута од Црнаје до Шешковаца

Грађевинско предузеће “Интеграл инжењеринг” из Лакташа наставило је радове на реконструкцији и асфалтирању локалног пута Црнаја-Ножичко-Мартинац-Шешковци у дужини од око 10.5 километара.

Припремни радови су почели у септембру прошле године а у наредном периоду биће интензивирани чиме ће се наша општина преко Друговића повезати са мрежом аутопутева у Републици Српској.

Вриједност ове инвестиције износи око 1.1 милион KМ и ради се о једном од највриједнијих пројеката који ће ове године бити реализовани у нашој општини у складу са Планом капиталних инвестиција.

„Ове године смо предвидјели реализацију десет пројеката у вриједности од око 4.9 милиона KМ од чега ће највише средстава бити усмјерено за реконструкцију и модернизацију овог пута и реконструкцију врбаско-савског насипа. Поред повезивања са савременим путним комуникацијама у окружењу, овај пут је од значаја и због индустријске зоне Црнаја која ће тиме бити још атрактивнија за будуће инвеститоре“, рекао је начелник Млађан Драгосављевић и додао да ће ширина пута након реконструкције бити већа него до сада и износити 5.5 метара.

Према његовим ријечима, радови нису могли раније бити настављени јер је ова инвестиција у надлежности Јавног предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ које је било радно ангажовано на изградњи аутопута од Бањалуке до Добоја.

Подршку реконструкцији путне дионице од Црнаје до Шешковаца дао је и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, који је обављајући функцију предсједника Републике Српске, приликом ранијих посјета Српцу, најавио реализацију ове инвестиције.

 

Comments are closed.