Нова столарија за демобилисаног борца Драгана Ољачу из Дугог Поља
31. августа, 2021.
У Српцу четири нова случаја вируса корона
1. септембра, 2021.

Настава за србачке средњошколце почиње 6. септембра

Центар средњих школа „Петар Kочић“ Србац упутио је обавјештење у којем се каже да ће настава, умјесто 1. септембра као што је било предвиђено, почети у понедјељак 6. септембра.

Наиме, на објектима ове установе у току су грађевинско-занатски радови од којих је већина у завршној фази. Наведени радови обухватају термо изолацију објеката и фасаду, замјену столарије, санацију централног гријања и котловнице, фискултурне сале и мокрих чворова у објектима школе.

Због процјене да до почетка школске године неће бити обезбијеђен минимум услова за редовно одвијање наставе, од извођача радова је 18.8.2021. године затражено да се писаним путем изјасни у погледу планиране динамике завршетка радова. Добијен је одговор да радови неће бити завршени у цјелости до 1.9.2021. године.

Додатно је инсистирано да се приоритетно заврше радови на реконструкцији мокрих чворова, јер би завршетком истих могли организовати редовну наставу. Остали радови (у завршној су фази) нису препрека за редовно одвијање наставе.

Након тога, од извођача радова су обавијештени да ће мокри чворови бити у функцији до краја текуће седмице, тј. до 4.9.2021. године.

Због наведеног је затражено од Министарства просвјете и културе РС одгађање почетка редовне наставе у трајању од три радна дана, која би била надокнађена у току првог полугодишта.

Члан 56. став (11) Закона о средњем образовању и васпитању даје могућност да Министарство може, на захтјев школе, дати сагласност за обуставу наставе или скраћење наставног часа, уколико обустава или скраћење часа трају дуже од једног дана.

Обзиром да је према напријед наведеном пролонгирање почетка наставе за три дана оправдано и има упориште у Закону о средњем образовању и васпитању, редовна настава у Центру средњих школа ће почети 6. септембра 2021. године.

Comments are closed.