Фонд солидарности почео изградњу куће Драги Мирјанићу из Нове Веси
29. јуна, 2021.
Ђорђе Угрен остварио висок пласман на коњичком такмичењу у Високом
29. јуна, 2021.

„Наша боровница“ из Српца на Видовданском сајму у Градишци

На Видовданском сајму домаћих производа кога је јуче организовала Туристичка организација града Градишка, у сарадњи са Kућом Лијевча и Поткозарја, међу 14 малих произвођача свјежу боровницу изложила је и србачка фирма ”Наша боровница” која има воћњак боровнице у Старом Мартинцу на површини од пет дунума.

Представница фирме, Санела Видовић, изразила је задовољство организацијом сајма на којем су се, поред свјеже боровнице, могли купити производи од купина и љешњака, разне врсте сирева, мед и пчелињи производи, сапуни ручне израде и други производи.

Она је упутила захвалност Kући Лијевча и Поткозарја и Пољопривредном кластеру ”ГЛС” који су им омогућили учешће на сајму.

Санела и њен супруг Бојан се узгојем боровнице баве од 2015. године а ове године очекују принос рода од 5,5 тона. Kажу да немају проблема са пласманом производа јер је плод изузетно квалитетан.

Асортиман својих производа у сарадњи са Kућом Лијевча и Поткозарја и Пољопривредним кластером ”ГЛС” из Градишке, у децембру прошле године излагале су и чланице Удружења жена Србац.

 

 

 

Comments are closed.