Формиране комисије за процјену штета, уручена помоћ угроженим домаћинствима
17. маја, 2019.
Пета србачка Џипијада 1. и 2. јуна на Мотајици
18. маја, 2019.

Народно позориште одиграло у Српцу представу ,,Kако засмијати Бога“

Народно позориште Републике Српске синоћ је гостовало у Дому културе у Српцу са представом ,,Kако засмијати Бога“ (Kомедија о онима који планирају), по тексту Шона Гренана и у режији Жељка Стјепановића.

Публика је имала прилику да ужива у драми у четири чина о четири различита периода, период од 1980. до 2000. године, која се догодила на четири важна празника-Дан захвалности, Нову годину, Божић и Вакрс, на врло убједљив и упечатљив начин.

Представа говори о томе колико је будућност непредвидива и о породичним односима, несугласицама, али и томе колико је важно да чланови породице остану на окупу.

,,Задовољни смо одзивом публике у Српцу и драго нам је што смо били са вама. Желим да истакнем да је ово први пут да је представа одиграна ван сцене Народног позоришта Републике Српске. Текст је заиста духовит, близак нашој данашњој ситуацији, а изузетно битна ствар је што се ради о породици, која је у овим временима потиснута са мјеста које јој припада. Реакција публике је била сјајна, што за нас много значи”, изјавио је глумац Рок Радиша.

Организатор представе био је Центар за културу и спорт Србац.

 

Comments are closed.