У дане викенда у општини Србац, новозаражена 4 лица вирусом корона
21. септембра, 2020.
Служени парастоси за погинуле борце из Пријебљега и Горњих Срђевића
21. септембра, 2020.

Народна библиотека Србац вас позива на промоцију “Библиографија Завичајне збирке”

Народна библиотека Србац, након вишемјесечне паузе због пандемије вируса корона, престала је са издавањем књига шалтерски и одлучила да, уз поштовање свих епидемиолошких мјера, организује књижевно вече.
Наиме, у сарадњи са пензионисаном библиотекарком Славицом Репић, Народна библиотека Србац организује промоцију под називом “Библиографија Завичајне збирке”, која ће бити одржана у четвртак, 24. септембра, у читаоници библиотеке са почетком у 18 часова.
Захваљујући ентузијазму Славице Репић, Завичајна збирка при Народној библиотеци Србац траје 29 година.
Славица се сјећа да је прва књига коју је завела у Завичајну збирку била књига под називом „Ломнине“, ауторке Миље Тутњиловић, најстарије србачке поетесе, а потом се уносе књиге још 50 завичајних писаца, не само из Српца, већи Српчана који живе у Чикагу, Београду, Аранђеловцу, Сплиту, Загребу, Стокхолму и другим градовима.
Осим књига, прикупила је и разне занимљиве часописе, проспекте, летке, разгледнице, позивнице, програме разних приредби, фотографије и хемеротечку збирку новинских чланака из Гласа Српске, Вечерњих новости, Србачких новена и других.
Материјали Завичајне збирке Србац излагани су на разним изложбама у Српцу и Бардачи, а грађа Завичајне збирке Србац не може се износити из зграде, па се заинтересовани читаоци могу са садржајему упознати у читаоници библиотеке.

Comments are closed.