Обиљежили Међународни дан борбе против сиде подјелом црвених трака и летака
2. децембра, 2019.
Дружење у Извору: Указали на једнака права особа са инвалидитетом
3. децембра, 2019.

Народна библиотека Србац добила преко 250 књига на руском језику

У склопу сарадње коју је Општина Србац успоставила са Привредном комором московске области града Домодедово, Народна библиотека Србац добила је вриједну донацију од преко 250 књига, десетак ДВД-ова руских цртаних филмова и један број часописа.

Директор Народне библиотеке Србац, Бранко Савановић, каже да је у овој вриједној донацији највише дјела из области белетристике. Ту је комплет књига Лава Николајевича Толстоја, нешто дјечије књижевности, сликовница и часописа, а како каже, жеља им је да започну приказивање руских цртаних филмова дјеци путем ДВД-ова које су добили, јер би то био почетни корак ка учењу руског језика.

Након што буду инвентарисане и сложене у руску литературу, књиге ће бити доступне читаоцима почетком идуће године.

Савановић се захваљује потпредсједнику Привредне коморе Домодедова Денису Kочетову и Руслану Амангалијеву који су учествовали у акцији прикупљања књига за Народну библиотеку Србац.

“Ово је њихова прва акција а друга пошиљка књига ће стићи ускоро и биће намијењена новоформирној библиотеци у Станарима. Битно је да смо започели са активностима и наши сљедећи кораци које будемо предузимали односиће се на развијање других облика сарадње. Постоји могућност да наша општина успостави братске везе са једном од општина из Руске Федерације, што ће такође бити корак више ка унапређењу односа наших народа“, рекао је Савановић и додао да је приликом вечери руске културе у Српцу договорена посјета руководства Општине Србац Амбасади Руске Федерације у Сарајеву.

 

 

Comments are closed.