Општински штаб продужио све мјере до 28. септембра
14. септембра, 2020.
Дан несталих и погинулих у Одбрамбено-отаџбинском рату обиљежен у Српцу
15. септембра, 2020.

Народна библиотека Србац бесплатно учланила 237 ученика

Већ неколико година Народна библиотека из Српца има праксу да бесплатно учлани ученике првог разреда свих основних школа на подручја наше општине.

Директор библиотеке Бранко Савановић каже да су наставили са бесплатним учлањењем ђака првака, а од ове године су одлучили да бесплатном чланарином обрадују и ученике првог разреда средњих школа, тако да су са почетком нове школске године подијелили 237 бесплатних чланских карата.

“Ове године смо првачићима поклонили укупно 150 чланских карата и тиме им пожељели добродошлицу у нашу установу и срећан почетак школовања. Одлучили смо да ову активност проширимо, те смо исто учинили и за 87 ученика првог разреда средњшколског центра. По овом питању, имамо још неке идеје, али о томе ће бити ријечи након разговора са директором Центра средњих школа Миленком Живанићем“, каже Савановић.

Народна библиотека Србац од ове седмице је укунула шалтерско издавање књига, тако да читаоци могу да уђу у просторије библиотеке уз поштовање мјера које су на снази због вируса корона, односно уз употребу заштитне маске и дезинфекцију руку на улазу, а у просторијама истовремено могу да бораве два корисника услуга.

Савановић каже да су недавно вратили и редовно радно вријеме које је радним даном од 7 до 17 часова, а суботом од 8 до 12 часова.

Comments are closed.