Стижу подстицаји пољопривредницима за капиталне инвестиције
2. марта, 2020.
Радно вријеме недјељом у Српцу скраћено до 12 часова
3. марта, 2020.

Народна библиотека промовисала сликовницу за дјецу у основној школи у Српцу

У организацији Народне библиотеке Србац данас је у Основној школи ,,Јован Јовановић Змај“ за ученике четвртог разреда одржана промоција сликовнице под насловом ,,Шуш и миш у библиотеци“.

Ауторке Милица Матијевић и Елизабета Георгиев, које раде у Библиотеци „Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу, данас су србачким ђацима на креативан и илустративан начин приближиле значај читања књига и одласка у библиотеку.

Kроз игроказ са елементима луткарског позоришта, Милица и Елизабета су успјеле да дјецу укључе у глуму и изнесу им основну поруку данашње промоције, а то је да је редовно читање веома важно у процесу образовања, како по питању ширења фонда ријечи, тако и за општу културу, развијање маште и других способности код дјеце и младих.

Милица Матијевић каже да је код дјеце и младих смањено интересовање за књигу, што је био повод да се нађе начин како им на прави начин приближити смисао читања и пробудити интересовање да на тај начин шире своја знања и општу културу.

,,Имали смо прилику да извршимо презентацију сликовнице, која је занимљива и едукативна, а жеља нам је да што ћешће угостимо Милицу и Елизабету, јер смо се увјерили да је њихов рад оригиналан и креативан. Оне ће у сриједу у Бањалуци организовати радионицу за библиотекаре, а учешће ће узети и библиотекарке из Српца“, изјавио је директор библиотеке Бранко Савановић.

Поред библиотекара и директора Народне библиотеке Србац, промоцији је присуствовала и Тијана Трубајић, директорица Народне библиотеке Лакташи.

 

Comments are closed.