Начелник организовао пријем за привреднике: Порасли приходи и број запослених
17. јануара, 2020.
Најбољи спортисти Српца биће познати у сриједу 22. јануара, посјетиоце очекује богат програм
20. јануара, 2020.

Народна библиотека наградила најактивније читаоце

Народна библиотека Србац организовала је у петак 17. јануара додјелу награда у шест категорија најбољим читаоцим, а уручене су и захвалнице донаторима који дају несебичну подршку раду ове установе.

Према евиденцији библиотекара, најактивнији читаоци међу ученицима основне школе су Милица и Данило Ђуричић, док је од средњошколаца највише књига читала Рада Новаковић.

Јовани Гаврановић припала је награда у категорији млади, а пензионер који се истиче по броју прочитаних књига је Kатарина Милијашевић, пензионисани просвјетни радник.

Додијељене су и двије породичне награде. Ријеч о награди за породицу која највише чита, а то је четворочлана породица Жељка Игњатића.

Доласцима на манифестације које организује Народна библиотека Србац, истакла се породица Богдана Давидовића.

Захвалнице су додијељене Желимиру Лепиру, као највећем донатору књига и Драги Јовичићу који је донирао рачунарску опрему. Фирми “Систем Екологика“ из Ситнеша уручена је захвалница за донаторска средства при организацији манифестације “У сусрет Васкрсу“.

Директор библиотеке Бранко Савановић рекао је да су награђивањем показали да библиотека цијени кориснике својих услуга. Он се захвалио донаторима и пријатељима ове установе који показују разумијевање и жељу за сарадњом.

“Иза нас је успјешна година а надамо се да ће и 2020. бити таква. Од наше матичне службе Народне универзитетске библиотеке РС смо добили добру оцјену и самим тим је услиједила награда, а то је учлањење у међонародни библио-оперативни систем, што за нас много значи. Такође смо богатији и за једног новог радника. У једној тако успјешној години одлучили смо да пажњу посветимо и онима због којих смо ту, а то су читаоци и посјетиоци наших манифестација“, рекао је Савановић.

 

 

Comments are closed.