Још осам пластеника за србачке породице уз помоћ донатора из Њемачке
6. августа, 2021.
Расписан јавни позив за додјелу признања општине Србац
6. августа, 2021.

Наредна четири дана појачана контрола свих учесника у саобраћају

Министарство унутрашњих послова од данас до понедјељка, 9. августа, вршиће појачану контролу возача у Републици Српској, с акцентом на вожњу под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби, као што је превоз дјеце у возилу без сједалице, некориштење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, кориштење мобилног телефона у вожњи и друге.

Контрола ће се обављати по такозваном моделу лијевак, а по принципу нулте толеранције.

У дана извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи, и то управо на критичним правцима широм Српске, саопштено је из МУП-а.

Акција се спроводи у оквиру кампање „Вози опрезно – путуј безбједно“, а с циљем смањења броја погинулих лица у саобраћајним незгодама.

Из МУП-а подсјећају да је у јулу у саобраћајним несрећама широм Српске погинуло 14 особа, а у прва три дана августа њих четири.

МУП апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Comments are closed.