Србачки ученици представили вјештине на виолини, гитари и клавиру
15. јуна, 2021.
У четвртак 17. јуна без воде неколико србачких улица и села
16. јуна, 2021.

Награђени најуспјешнији матуранти са подручја општине Србац

Начелник општине Млађан Драгосављевић данас је организовао пријем за 32 матуранта основних и средњих школа који су током школовања остварили најбоље резултате и за ученике који су били најуспјешнији на регионалним такмичењима.

Матурантима су уручене новчане награде и поклони.

Ученик генерације у Центру средњих школа „Петар Kочић“ Србац у четворогодишњим школама је Дејана Смиљанић која је награђена са 300 KМ, а ученик генерације у трогодишњим школама Тамара Милашиновић награђена је са 200 KМ.

Поред њих, награде у износу од 200 KМ, паметни сат и књигу „Србац-Монографски записи“ су добили вуковци Надежда Гаврић, Сања Гачић и Марко Миљевић, док су одликаши Александра Вучић, Никола Живанић, Немања Kраљ, Дејана Малиновић, Дајана Поповић, Ана Марија Грбић, Сњежана Стојковић, Слободанка Грбић, Мирка Јањић и Славен Топић награђани са по 100 KМ.

Поред средњошколаца, новчаним наградама обрадовани су најуспјешнији основци.

Ученик генерације Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Србац је Хелена Шњегота, ОШ „Вук Kараџић“ Ситнеши Гордана Татић а ОШ „Доситеј Обрадовић“ Разбој Никола Станишљевић. Они су награђени са по 150 KМ.

Новчане награде у износу од 100 KМ су добили вуковци основних школа. У србачкој основној школи то су: Теодора Топић, Kонстантин Поповић, Марко Савановић, Дора Јефтић, Соња Микић, Марко Малешевић, Анђела Лукић и Аница Алексић. У Разбоју су вуковци били Марија Скробоња и Татјана Шашић, а у Ситнешима Татјана Смиљанић и Тамара Смиљанић.

Општинска управа Србац наградила је и Стефана Малетића, ученика осмог разреда србачке школе који је на регионалном такмичењу из физике заузео прво мјесто и његову наставницу Тању Деспотовић са по 50 KМ, а истим износом су награђени Јована Љубојевић из школе у Ситнешима, која је освојила треће мјесто на регионалном такмичењу из историје и њен наставник Ненад Шарић.

Ученицима и наставницима се прво обратио начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић, који је ученицима и наставницима честитао на успјеху и истакао да ће ова пракса бити настављена и наредних година, те изразио задовољство што се у Српцу сваке године број одличних ученика повећава, као и ученика који на такмичењима остварују најбоље резутате.

„С циљем да покажемо да заиста цијенимо труд и рад ученика са подручја наше општине, праксу награђивања смо проширили и на ученике основних школа, што раније није био случај. Посебно нас радује што број награђених ученика расте, јер то значи да у Српцу имамо све више младих људи који желе да буду што успјешнији у животу и послу који раде“, рекао је Михољчић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић је, честитајући ученицима и просвјетним радницима на успјеху, истакао да је ово најљепши пријем који Општина Србац организује, јер се на једном мјесту окупља већи број успјешних младих људи, који су будућност наше општине и Републике Српске и упутио им позив да живот и будућност граде у свом завичају.

„Овдје се данас налазе млади људи који су својим радом остварили велики успјех, јер бити међу најбољима захтјева итекако тежак пут до циља. Задовољство ми је што вас видим у толиком броју, а овим пријемом желимо показати да цијенимо младе људе који ће за неколико година водити нашу локалну заједницу, те вас позивам да гајите љубав према Српцу и Републици Српској, а ми ћемо се трудити да вам створимо што боље услове, како би по завршетку студија поново дошли у Србац, да нашу локалну заједницу интензивно градимо“, рекао је начелник Драгосављевић.

Честитке ученицима и најљепше жеље упутиле су и директорица србачке школе Мануела Рађевић Јокић, основне школе у Разбоју Силвана Секулић и Центра средњих школа „Петар Kочић“ Миленко Живанић.

Ученица Надежда Гаврић каже да ће јој из периода средњошколског образовања у сјећању остати само лијепи тренуци, јер је таквих највише било.

„Жао нам је што нисмо имали матуру, али ћу памтити нека друга дружења на којима смо се окупљали. Данашњи пријем је лијеп гест и знак пажње и заиста ми је задовољство што сам данас овдје“, рекла је Надежда, која каже да жели уписати Медицински факултет у Бањалуци.

Никола Живанић каже да му је драго што је организован пријем, јер је лијепо знати да се њихов рад цијени и да је препознат.

„То је уједно одличан мотив и млађим ученицима да се потруде и дају свој максимум, јер је пут до успјеха сигуран ако сами уложимо труд“, рекао је Никола који планира да упише информатику.

Данашњој свечаности је присуствовала и начелник Одјељења за финансије у Општинској управи, Зорица Поповић.

 

Comments are closed.