Србачка основна школа обновила намјештај
12. фебруара, 2020.
Промоција 100 Сизифових правописних правила у сриједу 19. фебруара у Српцу
13. фебруара, 2020.

Начелник уручио поклоне за прворођену бебу у 2020. години

Начелник општине Млађан Драгосављевић посјетио је данас породицу Жељка и Радмиле Бабић из Ситнеша и даровао златником, новчаном накнадом и другим поклонима њиховог сина Ђорђа који је рођен 8. јануара ове године.

Ђорђе је прва беба са подручја општине Србац која је рођена у 2020. години а која живи на територији Републике Српске.

Бабићи су настањени у Ситнешима у вишечланом домаћинству у којем живи још двоје дјеце. Поред златника, добили су новчану накнаду од 400 KМ која је предвиђена за треће дијете у породици, опрему за новорођенче и поклоне за осталу дјецу и родитеље.

“Захваљујемо се начелнику на посјети и поклонима. Обрадовани смо информацијом да ће општина стимулисати куповину неизграђеног грађевинског земљишта младим брачним паровима јер планирамо да искористимо ову врсту подстицаја за изградњу нове породичне куће”, рекао је Жељко Бабић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић рекао је да је прошле године за подршку пронаталитетној политици буџетом било предвиђено 80 хиљада KМ, а ове године тај износ је повећан на 90 хиљада KМ.

Он истиче да је прошле године усвојен нови правилник којим су превиђене бројне новине у смислу подршке наталитету.

“Једна од најважнијих је исплата новчане помоћи за породице са четворо и више дјеце на мјесечном нивоу у износу од 100 KМ, а ово право је прошле године користило чак 40 породица. Поред стимулације за куповину плаца и исплате накнада за новорођенчад у износу од 250 до 1000 KМ, у зависности од броја дјеце у породици, обезбиједили смо и једнократну новчану помоћ за суфинансирање трошкова једне вантјелесне оплодње”, рекао је начелник Драгосављевић.

Он истиче да су наведене мјере већ дале резултате јер су прошле године Општинској управи поднесени захтјеви за исплату накнада за новорођенчад за 144 бебе, што је за 26 више у односу на 2018. годину, те изражава наду да ће такав тренд бити настављен и у овој години.

У посјети породици Бабић данас је био и начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић.

Comments are closed.