Српчанин Стојан Чекић тресе мреже у Холандији
10. јануара, 2020.
Молебан у храму Васкрсења Господњег поводом Православне нове године
12. јануара, 2020.

Начелник Млађан Драгосављевић организовао пријем за представнике вјерских заједница

Начелник општине Млађан Драгосављевић данас је у згради Општинске управе уприличио традиционални новогодишњи пријем за представнике вјерских заједница са подручја наше општине.

Пријему су присуствовали протосинђел Теофил, протонамјесници Жељко Сарић и Младен Продановић, свештеници Петко Вуковић, Славиша Топић, Живко Илић, Марио Топаловић и Ненад Ђурић, протојереј Украјинске гркокатоличке цркве Петар Ситник, ефендија Фикрет Делић, који одлази на службовање у Дервенту и Исхак ефендија који долази на његово мјесто.

У уводном обраћању начелник општине Млађан Драгосављевић је представницима вјерских заједница пожелио срећну и успјешну 2020. годину.

,,У Српцу је већ прерасло у традицију да почетком године уприличимо овакав сусрет. Овогодишњи пријем још једном потврђује да имамо заиста добру сарадњу на обострано задовољство. Трудићемо се да тако остане и у наредном периоду јер је међусобно поштовање и разумијевање жеља свих нас“, рекао је начелник Драгосављевић.

Протонамјесник Жељко Сарић је истакао да је прошла година протекла у знаку обиљежавања 800 година аутокефалности Српске православне цркве, а говорио је и о радовима на храмовима у протеклој години, истакавши да су се сви одвијали по плану. Поменуо је и невријеме које је љетос задесило нашу општину, нанијевши материјалну штету на неколико храмова.

,,Могу рећи да је 2019. година била успјешна, јер се у свакој црквеној општини нешто радило, а трудићемо се да тако буде и у години која је пред нама. Успјели смо да санирамо и штете које су настале усљед олујног невремена и захваљујем свима који су тада били уз нас. У наредном периоду планирамо да завршимо радове на уређењу новог храма и да га предамо на молитвену употребу нашем вјерујућем народу“, рекао протонамјесник Сарић.

Протосинђел Теофил је прошлу годину оцијенио као успјешну и додао да се радови на уређењу манастирског комлекса Осовица настављају и у 2020. години. Према његовим ријечима, пред Српском православном црквом је још један јубилеј.

,,Успјели смо да завршимо оно што смо предвидјели. Завршени су радови на уређењу конака, а у плану је да се уради ограда и пјешачке стазе. Пред нама је обиљежавање 100 година од обнове јединствене Српске православне цркве, што је од великог значаја за наш народ и нашу Цркву“, рекао је протосинђел Теофил.

Ријечи хвале за однос са начелником општине и представницима вјерских заједница имао је и главни имам Меџлиса Исламске вјерске заједнице Kобаш, Фикрет Делић. Он је истакао да је добио нови џемат у Дервенти, те да ће имати лијепа сјећања на боравак у нашој општини.

Исхак ефендија је захвалио начелнику на топлој добродошлици и додао да се нада да ће добра сарадња из протеклог периода бити настављена.

На крају пријема, начелник Млађан Драгосављевић је присутнима подијелио симболичне поклоне и још једном пожелио свако добро у новој години.

 

 

Comments are closed.