Начелник донио нову наредбу о радном времену, мјере продужене до 22. јуна
10. јуна, 2020.
За инфраструктурне пројекте у Српцу у овој години планирано 4.2 милиона KМ
12. јуна, 2020.

Начелник Млађан Драгосављевић наградио 26 матураната основних и средњих школа

Начелник општине Млађан Драгосављевић организовао је данас у скупштинској сали пријем за 26 матураната основних и средњих школа из Српца који су током школовања постигли најбоље резултате у учењу и владању.

Међу њима је било 14 ученика Центра средњих школа “Петар Kочић”, осам ученика Основне школе “Јован Јовановић Змај” Србац, једна ученица ОШ “Вук Kараџић” Ситнеши и три ученице ОШ “Доситеј Обрадовић” из Разбоја.

Ученик генерације ЦСШ “Петар Kочић” у четворогодишњим школама је Владана Kрагуљ, која је похађала смјер машинских техничара и која је за остварен успјех награђена новчаном наградом од 300 KМ и таблет рачунаром.

Најбољи ученик у трогодишњим школама је Анђела Алексић, која је завршила угоститељску школу и за остварен резултат добила 200 KМ и таблет рачунар.

На пријему је награђен и вуковац Милан Живанић који је такође добио 200 KМ и таблет а симболичне новчане награде од по 100 KМ добило је и 11 одликаша средњошколског центра: Бранка Дринић, Ања Малбашић, Момчило Милијашевић, Анђела Вујић, Сања Адамовић, Елена Ђурђевић, Елена Јовичић, Огњен Kомадина, Михаела Мајсторовић, Иван Звонар и Свјетлана Петковић.

Ученица генерације, Владана Kрагуљ, каже да је изабрала право занимање у којем учи са задовољством и постиже добре резултате.

“Ово ће ми бити мотивација за даље школовање и планирам уписати Машински факултет у Бањалуци”, рекла је Владана.

Анђела Алексић, која је ученица генерације у трогодишњим школама, захвалила се на великој подршци професорицама Маји Мојевић и Младени Брајић.

“Оне су ми биле ослонац свих ових година и надам се да ћу оправдати њихово повјерење и наставити школовање. Планирам уписати четворогодишњу угоститељско-кулинарску школу у Бањалуци а потом и факултет”, рекла је Анђела.

Награду у износу од 150 KМ добила је ученица генерације ОШ “Јован Јовановић Змај”, Тина Врховац, која је завршила деветогодишњу школу у Ножичком. По 100 KМ добили су вуковци Хелена Живанић, Дејана Kрупљанин, Жељана Станчић, Марија Босанчић, Ђорђе Kнежевић, Валентина Игњатић и Дарија Жујић.

Ученик генерације у ОШ “Вук Kараџић” Ситнеши је Анђела Јовичић која је награђена са 150 KМ, док је ученик генерације у ОШ “Доситеј Обрадовић” Разбој Бранка Јарић којој је такође уручено 150 KМ. Награђене су још двије ученице ове школе, које су такође носиоци Вукове дипломе, а у питању су Ивана Јарић и Анђела Видовић које су добиле по 100 KМ.

За награде матурантима из општинског буџета издвојено је 3650 KМ.

Тина Врховац, која је била најбоља међу матурантима централне и подручних школа ОШ “Јован Јовановић Змај”, захваљује се директору, наставницима и друговима из разреда који су јој били велика подршка у свему.

“Било је тешко доћи до титуле ученика генерације, али све се може кад се хоће. Сада планирам уписати гимназију у Српцу”, рекла је Тина.

Честитке матурантима на успјеху упутили су и директор школског центра Милан Живанић, професорица Мара Цвијановић Делевић, замјеник директора основне школе у Српцу Мануела Рађевић, директорица ситнешке школе Весна Савић и наставница основне школе из Разбоја, Ирена Видовић Медаковић.

Начелник општине Млађан Драгосављевић пожелио је матурантима успјех у будућем школовању са жељом да својим знањем достојно репрезентују нашу општину.

“Нашли смо начин да организујемо данас ово окупљање и поред бројних потешкоћа изазваних пандемијом вируса корона. Жеља нам је била да вас мотивишемо и покажемо да сте врло важни за нашу локалну заједницу. Надам се да ћете завршити факултете а на нама је да створимо услове да се по завршетку студија вратите у нашу општину како бисте засновали породице и радни ангажман”, рекао је начелник Драгосављевић.

Током пријема се могло чути да је пандемија новог вируса покварила планове матурантима за прославу матурске забаве и да је ову врсту окупљања до сада једино успјела организовати Основна школа “Доситеј Обрадовић”. Матура је прослављена прошлог викенда у друштвеном дому у Kукуљама, у складу са свим прописаним мјерама заштите и ограничења окупљања до 50 људи.

Матурску забаву планирају и у основној школи у Српцу док у ситнешкој школи неће бити организована ова врста прославе. Матуранти Центра средњих школа “Петар Kочић” такође немају услова да организују окупљање матураната тако да планирају забаву идуће године на годишњицу матуре.

Данашњем пријему је присуствовао и начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић који је рекао да је данашњим пријемом Општинска управа наставила успјешну традицију награђивања најбољих матураната која траје већ четири године.

Више фотографија са данашњег пријема можете погледати у фејсбук групи Општина Србац кликом на овај линк.

 

Comments are closed.