Четврти случај корона вируса у србачкој општини, преминуо 48-огодишњи мушкарац
30. априла, 2020.
Казне од 100 до 300 КМ за неношење маске и рукавица
30. априла, 2020.

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић упутили првомајску честитку

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић честитали су Међународни празник рада – 1. мај свим грађанима, радницима и синдикалним организацијама у општини Србац.

У својој честитки, начелник Млађан Драгосављевић је рекао да је овај датум кроз историју славио социјалне и економске успјехе радничке класе и синдикалног покрета.

“То је празник који симболизује право на рад а тиме и право људи свих вјера и нација на достојан живот и егзистенцију.

Међутим, данас се суочавамо са бројним изазовима у виду пандемије вируса корона, која је натјерала бројне раднике, не само у Српској, већ и читавом свијету, да страхују за радно мјесто и егзистенцију и свима њима заједничка је жеља да се ово стање што прије врати у нормалу како би се и они вратили на своје послове.

Уз помоћ институција Републике Српске које су чврсто опредијељене да наставе са подршком привреди и заштити радника, вјерујем да ћемо санирати настале штете и сачувати радна мјеста. У овом тренутку, наш превасходни интерес је да сачувамо људске животе и здравље нашег становништва, како бисмо из ове кризе изашли са што мање посљедица због чега позивам све грађане да поштују званичне препоруке и проводе заштитне мјере.

Општина Србац се током протеклих неколико година трудила да побољша материјално-друштвени положај наших радника, испоштује њихова радничка и људска права и отвори нова радна мјеста и вјерујем да ћемо уз помоћ републичких инстанци наставити истим путем.

У то име, свим грађанима општине Србац још једном упућујем искрене честитке са жељом да празник проведу у миру и добром здрављу”, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић у својој честитки је такође истакао да ће обиљежавање Првог маја ове године остати у сјенци пандемије која је блокирала све сегменте друштвеног и јавног живота.

“Радници неће обиљежавати овај празник као што су то чинили претходних година, једним дијелом због ограничења кретања и мјера изолације и самоизолације, а највише због бриге и размишљања о останку на радним мјестима.

У ситуацији када је због епидемије један број радника остао без посла, наша првомајска жеља је да се сви што прије врате својим радним дужностима, да се економија и привреда покрену и врате на пређашњи ниво, и да што прије почну функционисати још неке дјелатности, попут угоститељства и туризма које су међу најугроженијима у овом тренутку.

Ситуација у друштвеним и јавним секторима је јако тешка, нарочито у здравству које је исцрпљено до максимума због борбе са опаким вирусом, тако да ће медицински радници овај празник провести на првим линијама одбране од ове пошасти, као што су то и чинили у протеклих мјесец и по дана.

Вјерујем да помоћ од републичких нивоа власти неће изостати и да ћемо наставити зацртане развојне циљеве, међу којима предњаче чување постојећих и отварање нових радних мјеста.

У том погледу, још једном вам упућујем искрене честитке поводом предстојећих празника”, наводи се у честитки предсједника Мирка Стојића.

Comments are closed.