Смањује се број лица у изолацији, кренула нова акција дезинфекције јавних површина
10. априла, 2020.
Подијељено 120 пакета помоћи за најугроженије уз помоћ Центра за социјални рад
10. априла, 2020.

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Ускрс

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитку вјерницима католичке вјероисповјести који овог викенда прослављају Ускрс.

Поред празничних порука, они су упутили апел грађанима да поштују ванредне мјере које су донесене у циљу превенције ширења вируса корона.

У својој честитки, начелник општине Млађан Драгосављевић пожелио је католичким вјерницима да Ускрс проведу у миру, здрављу и сваком добру.

„Ускршњи празници се данас прослављају у времену када је човјечанство оковано пандемијом новог вируса, али то не треба да вас спријечи да у својим домовима, у друштву најмилијих, прославите највећи хришћански празник у духу традиције и обичаја.

Препорука надлежних институција је да се избјегну већа породична славља и јавна окупљања, тако да би празник Христовог ускрснућа требало обиљежити искључиво у кругу најуже породице.

А Ускрс и јесте породични празник, који нас зближава, враћа нашим коријенима и непрестано подсјећа да будемо бољи и праведнији људи који ће изградити друштво узајамног поштовања и напретка.

Kако је Христ прије више од двије хиљаде година страдао за спас цијелог човјечанства и постао симбол побједе живота над смрћу, доброг над злим и правдом над неправдом, тако ћемо и ми данас засигурно однијети побједу над недаћом која нас је задесила.

Убијеђен сам да ће нам ови празнични дани донијети много више радости, да ће бити наговјештај изласка из тешког периода у коме се налазимо и пружити нам наду у боље сутра “, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић пожелио је вјерницима који славе Ускрс по грегоријанском календару да празничне дане проведу у духовном и свеопштем миру, разумијевању и толеранцији, уз уважавање људи свих вјера и нација.

„Поручујем вам да останете у својим кућама и Ускрс прославите у кругу најуже породице, а да путем разних средстава комуникације честитате празнике члановима шире породице, комшијама и пријатељима.

Само на тај начин ћемо спријечити ширење инфекције узроковане пандемијом вирусом корона која је ове године пореметила све сегменте јавног и друштвеног живота.

Међутим, као што разне епидемије нису пореметиле прославу највећих хришћанских празника кроз историју, тако ће и ове године католички вјерници широм свијета засигурно пронаћи адекватан начин да достојно прославе Ускрс и подијеле благодат љубави и среће са својим ближњима.

У то име, упућујем вам још једном искрене честитке са жељом да вам остатак године буде у свему бољи, љепши и просперитетнији“, каже се у честитки предсједника Мирка Стојића.

Comments are closed.