Малишани прославили Дјечију нову годину, подијељено 250 пакетића
30. децембра, 2019.
Промјена распореда одвоза смећа током празника
3. јануара, 2020.

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Нову годину

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитку грађанима општине Србац поводом наступајуће 2020. године са жељом да празник проведу у здрављу, срећи и весељу са породицом и драгим људима.

У својој честитки, начелник Млађан Драгосављевић је рекао да када се осврнемо на годину иза нас, можемо бити поносни на све што је остварено.

„Пажљиво испланираним мјерама успјели смо да стабилизујемо буџет, санирамо добар дио заосталих дуговања и омогућимо улагања у неколико значајних пројеката из области путне, водоводне и електро инфраструктуре.

Нова улагања не би била могућа без снажне подршке српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић и предсједника Владе РС Радована Вишковића који су са својим сарадницима помогли Српцу да настави инвестициони циклус који је у порасту задње три године.

Финансијска стабилност нам је омогућила да снажније подржимо идеје и пројекте младих, повећамо средства за стипендирање, развој спорта и културне и спортске манифестације, подржимо развој пољопривреде и нова запошљавања кроз подстицаје, повећамо издвајања за социјалне и борачке категорије и тако живот у Српцу по свему учинимо љепшим.

А живот у нашој општини није могућ без људи који су њена највећа снага, без њиховог рада и привређивања, стварања брачних заједница, заснивања породица и останка младих у свом завичају.

Због тога смо, поред бројних позитивних ствари учињених у протеклој години, донијели нове пронаталитетне мјере које ће подстакнути младе да граде будућност у својој земљи и подижу дјецу у родном Српцу. То је већ у овој години дало конкретне резултате због чега смо поносни што ћемо 2019. годину окончати са 144 новорођене дјеце што је чак за 26 беба више у односу на 2018. годину.

У овој години увели смо и нову мјеру помоћи вишечланим породицама са четворо и више дјеце који сваког мјесеца добијају новчану накнаду у износу од 100 KМ а на овај начин стимулишемо чак 40 породица.

Свјесни смо да има још много проблема које је потребно ријешити како би се задржао одлив становништва са ових подручја, али већ смо учинили први и најважнији корак и имамо чврсту вољу да створимо здраву климу и покажемо да је Србац град пред којим је свјетла будућност.

У искреном увјерењу да ће дани који су пред нама бити још бољи, још једном вам упућујем срдачне честитке поводом предстојеће нове године“, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић рекао је да је протекла година у погледу рада законодавне власти била боља у свим аспектима у односу на претходну годину.

Рад локалног парламента у 2019. години заслужује највећу оцјену јер смо одржали седам сједница на којима је донесен низ значајних одлука, а као круна доброг рада стигло је усвајање ребаланса буџета за 2019, буџета за 2020. годину и основа економске политике на посљедњем овогодишњем засједању.

Оно што је изузетно важно, усвојили смо план имплементације развојних пројеката до 2022. године чиме смо предвидјели улагања у инфраструктуру наше општине у износу од чак 8.1 милион KМ.

Највећи број одлука у протеклој години усвојен је увјерљивом већином гласова одборника СНСД и других партија и самосталних одборника који чине скупштинску већину, али је значајан низ одлука подржан и од комплетног скупштинског сазива.

У раду локалног парламента мора да влада још веће јединство јер је интерес грађана на првом мјесту. Важност одлука које усвајамо никада не смије пасти у други план због прикупљања политичких поена и такав вид дјеловања у скупштинским клупама морамо оставити по страни.

Вјерујем да ће многе мјере које смо подржали протеклих мјесеци дати очекиване резултате већ у наредној години и да ће бољитак осјетити сви грађани наше општине.

Право да размишљамо на тај начин дају нам позитивни економски и привредни показатељи уз пораст броја инвестиција које годишње износе око три милиона KМ због чега вјерујемо да ће идућа година бити још боља и просперитетнија.

У то име, желим вам срећну Нову 2020. годину, у своје лично име и у име свих одборника Скупштине општине Србац, са жељом да је проведете у добром расположењу, миру, срећи и благостању“, каже се у честитки предсједника Скупштине општине Мирка Стојића.

Comments are closed.