Потписани анекси уговора са 21 пољопривредником у склопу програма који финансира Европска унија
6. марта, 2020.
Млади из Српца посјетили Травник
9. марта, 2020.

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Међународни дан жена

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутили су честитку свим припадницама љепшег пола србачке општине поводом Међународног дана жена 8.марта.

У својој честитки, начелник Млађан Драгосављевић пожелио је свим женама да и даље буду главни ослонац нашег друштва и надахњују нас у свему што радимо својом љубављу, пажњом, добротом и снагом.

„Иако данас жене обављају важне и утицајне послове, најодговорнији и најзахтјевнији посао пред сваком женом је одговорност за породицу као најважнијим стубом у друштву. Оне својим пожртвовањем држе породице на окупу и дају истински допринос да заједнички градимо боље сутра за све нас и за наше потомке.

Жене у нашем друштву учествују у доношењу важних одлука и налазе се на многим руководећим позицијама, а на нама је да се изборимо за још већу равноправност и женама омогућимо да имају потпуно једнака права у свим областима друштвеног живота и рада.

Новим пронаталитетним мјерама које смо увели у задње двије године стимулишемо мајчинство и подизање породице како бисмо показали колико је велика и значајна улога жена као кључа опстанка на овим просторима а у будућности ћемо још више радити на унапређењу њиховог права и положаја у друштву.

У то име, још једном упућујем срдачне честитке са жељом да ово не буде једини дан који ће им бити посвећен, већ да им сваки дан у години буде испуњен срећом, радошћу и љубављу“, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић у својој честитки каже да жене у нашој локалној заједници све више утичу на политичка и друштвена збивања и без њих је незамислива изградња модерног и демократског друштва.

„У раду Скупштине општине Србац заступљене су младе и искусне жене које подједнако доприносе развоју наше локалне заједнице и у актуелном сазиву су утицале да донесемо неке важне и крупне одлуке које су биле на добробит свих наших грађана.

Женама су повјерене важне функције у јавном и привредном сектору, школству и другим друштвеним областима а све више младих жена се активира у омладинским и невладиним организацијама гдје су препознате по свом хуманитарном и волонтерском раду, па тако не чуди што се већ годинама уназад за најактивније волонтере у Српцу проглашавају управо жене.

Њихово равноправно учешће у политичком и јавном одлучивању потврђује да је наше друштво достигло демократску зрелост. У будућности се морамо побринути да жене буду још равноправније и конкурентније на тржишту рада и тиме постану још снажнији стубови породице и друштва.

У то име, још једном желим да овај дан буде заиста њихов празник и дан наше захвалности за све добро којим су обогатили наше животе и свијет у којем живимо“, каже се у честитки предсједника Скупштине општине Мирка Стојића.

Comments are closed.