Божићни празници у србачкој општини окупили хиљаде вјерника
7. јануара, 2020.
Србац обиљежио 28. рођендан Републике Српске
9. јануара, 2020.

Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Дан Републике Српске

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Мирко Стојић честитали су Дан Републике Српске грађанима општине Србац са жељом да га обиљежимо достојанствено као што смо то чинили и претходних година.

У својој честитки начелник Млађан Драгосављевић каже да сутра прослављамо 28. рођендан Републике Српске, наше светиње за коју су многобројни грађани општине Србац дали оно највриједније што су имали, своје животе, а велики број њих је на првим борбеним линијама изгубио дијелове свог тијела како бисмо данас живјели у миру и слободи у својој отаџбини.

“Kако је сачувана у рату, већ скоро три деценије се чува у миру. Одбранили смо њен територијални интегритет и уставни поредак, ојачали институције Републике Српске и боље је позиционирали у међународним круговима.

Kао резултат тога, Српска је данас политички и економски снажнија, о чему нарочито свједоче финансијски параметри који су у узлазној путањи и стварају претпоставке за снажнији развој.

Наша обавеза је да и у будућности чувамо и бранимо родну груду како никада не би пала у немилост оних који би жељели да је покоре и избришу све трагове њеног постојања. Зато је важно да се сви окупљамо око заједничког интереса јер јака и стабилна Република Српска је наш једини гарант опстанка на овим просторима.

А Српске нема без њених грађана и дјечије игре и радости и зато наш најважнији циљ треба да буде да младе задржимо у на родном тлу, стимулишемо родитељство и стварање породице и обезбиједимо посао и егзистенцију свим радно способним грађанима а онима који су у трећем животном добу, миран живот и сигурне пензије.

Сигурно је да смо по том питању већ постигли напредак и да смо донијели квалитетне мјере да живот људи на овим просторима учинимо још сигурнијим и просперитетнијим, као што смо сигурни да ће Српска још дуго постојати и славити свој рођендан на понос свих њених грађана”, каже се у честитки начелника Млађана Драгосављевића.

Предсједник Скупштине општине Мирко Стојић упутио је честитку у своје лично име и у име свих одборника истакавши да Република Српска из године у годину слави свој рођендан са поносом на уснама, часно и достојанствено, без обзира на притиске оних који јој не желе добро и оспоравају њено постојање.

“Поносни смо што величанственим дефилеом у Бањалуци и церемонијама у другим градовима одајемо почаст нашим ствараоцима и браниоцима који су уткали своје животе у темеље Републике Српске и омогућили нам да данас живимо у миру и слободи.

Многа мјеста широм Српске, па тако и Србац, већ данима су украшени заставама које се вијоре на улицама, трговима, стамбеним и пословним објектима, што свједочи о нашој љубави према отаџбини и потреби да је очувамо за сва времена, да афирмишемо њене вриједности и створимо од ње јаку и стабилну заједницу у којој се поштује владавина закона и права свих народа.

Наши демократски изабрани лидери учинили су много да Република Српска обнови своју инфраструктуру и стабилизује буџет, привреду и економију. Изградњом и обновом путева, школа, болница и других инфраструктурних објеката, повећањем плата и пензија, стварањем социјалне сигурности и снажнијом стимулацијом наталитета, показујемо да смо на добром путу да зауставимо одлив људи на овим просторима и Српску још више приближимо европским и свјетским развојним перспективама.

Увјерен сам да ће Република Српска још дуго славити Дан републике и да ће и даље бити стабилнији дио БиХ и давати снажан допринос стабилности и развоју читавог региона”, каже се у честитки предсједника Мирка Стојића.

Comments are closed.