Бранко Граховац изабран за предсједника Омладинског савјета Србац
30. јануара, 2019.
Ученице србачке гимназије пронашле 1070 KМ и вратиле власнику
31. јануара, 2019.

Начелник Млађан Драгосављевић даровао прворођену бебу у овој години

Начелник општине Млађан Драгосављевић даровао је прворођену бебу са подручја србачке општине у 2019. години а ради се о Вери Максимовић из Српца која је рођена 2. јануара у Општој болници у Градишци.

Поклоне у виду златника, новчане накнаде у износу од 250 KМ и опреме за новорођенче, начелник Млађан Драгосављевић је уручио њеним родитељима Славиши и Тамари Максимовић. Заједно с њим у посјету овој породици су били начелник Одјељења за општу управу Душко Митрић и начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне дјелатности Дарио Kресојевић.

Начелник Млађан Драгосављевић је рекао да су средства за ову намјену предвиђена мјерама пронаталитетне политике које су усвојене прошле године.

“Прошле године смо утврдили нови начин исплате једнократне новчане помоћи за новорођено дијете који предвиђа исплату накнаде од 250 KМ за прво и друго дијете, затим 400 KМ за треће, 600 KМ за четврто, па све до хиљаду KМ за пето и свако наредно дијете. Увели смо и поклон у виду златника и једнократне новчане накнаде као и једнократну новчану помоћ за суфинансирање трошкова једне вантјелесне оплодње”, рекао је начелник Драгосављевић.

Он додаје да је у припреми нови правилник који ће бити проширен додатним мјерама стимулације за вишечлане породице и младе брачне парове.

“Ради се о новчаној помоћи за породице са четворо и више дјеце и младе брачне парове за куповину грађевинског земљишта за изградњу стамбених јединица. Након ступања правилника на снагу јавност ће бити информисана о начину подношења захтјева и плану исплате средстава”, рекао је начелник Млађан Драгосављевић.

За подршку пронаталитетној политици у овој години из буџета општине Србац биће издвојено 80 хиљада KМ.

Comments are closed.