Изложба слика Марина Милутиновића у четвртак 11. марта у Српцу
6. марта, 2021.
Осмомартовски сајам Удружења жена Србац
8. марта, 2021.

Начелник и предсједник честитали Међународни дан жена

Начелник општине Млађан Драгосављевић и предсједник Скупштине општине Милош Будић упутили су заједничку честитку свим припадницама љепшег пола србачке општине поводом Међународног дана жена 8. марта.

У својој честитки, они су подсјетили на важност овог датума као симбола борбе за њихова права и истакли да жене својим пожртвовањем држе породице на окупу и дају истински допринос да заједнички градимо боље сутра за све нас и наше потомке.

„Жене су дале немјерљив допринос стварању модерног и демократског друштва у којем данас живимо. Оне нас надахњују својом љубављу, пажњом и добротом и њихов труд и залагање треба да буду препознати и цијењени не само на овај празник, већ сваког дана у години.

Знање, способност и одлучност које показују из дана у дан чини наше друштво бољим због чега се морамо још јаче залагати за поштовање принципа родне равноправности и већу заступљеност жена у јавном животу.

Женама у Српцу су повјерене многе важне функције у јавном и привредном сектору, школству и другим друштвеним областима. Радује нас што у новом скупштинском сазиву има велики број жена које ће представљати одличан спој младости и искуства и помоћи нам да донесемо важне одлуке на добробит свих наших грађана.

Веома цијенимо хуманитарни и волонтерски рад жена у Српцу који је нарочито изражен кроз омладинске и невладине организације и својим дјеловањем и постигнутим резултатима представљају примјер сличним организацијама на републичком нивоу.

За похвалу је што се жене у нашој општини све више организују ради стварања заједничког добра за све грађане, што потврђује и примјер Удружења жена Србац које је ових дана прославило прву годишњицу рада. Удружење окупља талентоване и вриједне жене свих генерација, које су дугогодишње искуство у разним занатима и вјештинама преточиле у производе који су постали препознатљиви у читавом региону, чиме су омогућили да се добар глас о Српцу далеко чује.

Огромну захвалност дугујемо храбрим женама које су протеклих мјесеци водиле тешку и мукотрпну борбу против пандемије вируса корона, кроз рад у здравственом сектору или на неке друге начине, како би сачували здравље становништва, излажући се великом ризику по властити живот.

Захвални смо и оним женама које су стоички изнијеле пандемију и још увијек се боре с њом радећи у отежаним условима, попут просвјетних радника, затим радница у јавном сектору, привредним субјектима, трговини, угоститељству и другим дјелатностима.

Допринос свих ових жена у борби против ове пошасти је немјерљив и то ћемо вјечно знати цијенити.

Нама као носиоцима највиших функција остаје обавеза да политички, економски и социјални положај жена додатно побољшамо у будућности, омогућимо раноправност у свим сегментима живота и рада и покажемо да цијенимо њихов допринос породици и друштву у цјелини.

Нарочиту пажњу ћемо посветити будућим мајкама кроз пронаталитетне мјере које сваке године проширујемо новим погодностима како бисмо стимулисали заснивање породица и њихов останак у Српцу, а ове године додатни подстицај томе биће изградња зграде са 20 станова за младе брачне парове. Тиме желимо показати колико је велика и значајна улога жена као кључа опстанка на овим просторима.

У то име, још једном упућујемо срдачне честитке поводом предстојећег празника и искрену захвалност за све добро којим су жене обогатиле наше животе и свијет у којем живимо“, каже се у заједничкој честитки.

Comments are closed.