Одржана 3. редовна сједница Скупштине Борачке организације Србац.
24. септембра, 2020.
Обавјештење из Општинске изборне комисије Србац
26. септембра, 2020.

На подручју општине Србац три нова случаја вируса корона

На подручју општине Србац, у протекла 24 часа, регистрована су још три лица позитивна на вирус корона. У извјештају Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац наводи се да је ријеч о три мушкарца млађе животни доби који имају благе симптоме и налазе се у кућној изолацији. У два случаја се ради о контактима од раније позитивних лица, док треће новозаражено лице не зна гдје је дошло у контакт са вирусом.
Од почетка пандемије до сада, на подручју општине Србац евидентирана су укупно 132 случаја вируса корона.
У Републици Српској у протекла 24 часа вирус корона потврђен је код 72 особе од укупно тестираних 510 лабораторијских узорака, а забиљежена су и два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона.
Ријеч је мушкарцима средње и старије животне доби из Теслића и Градишке.
Од укупног броја заражених, 47 је мушких и 25 женских особа, од којих је 19 млађе, 46 средње и седам особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 29 особа је из Бањалуке, пет из Бијељине, по четири из Градишке и Добоја, по три особе су из Српца и Челинца, по двије из Вишеграда, Гацка, Зворника, Кнежева, Прњавора, Станара, Теслића и Фоче и по једна особа је из Билеће, Дервенте, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Приједора и Чајнича.
До сада је у Републици Српској потврђено 9.048 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 296 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.
До сада се опоравило 6.030 особа, а тестирано је укупно 77.205.

Comments are closed.