Одржана 3. редовна сједница Скупштине Борачке организације Србац.
24. септембра, 2020.
Свечаност у Народној библиотеци окупила Српчане и госте из неколико градова
25. септембра, 2020.

На подручју општине Србац три нова случаја вируса корона

На подручју општине Србац, у протекла 24 часа, регистрована су још три лица позитивна на вирус корона. У извјештају Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац наводи се да је ријеч о три мушкарца млађе животни доби који имају благе симптоме и налазе се у кућној изолацији. У два случаја се ради о контактима од раније позитивних лица, док треће новозаражено лице не зна гдје је дошло у контакт са вирусом.
Од почетка пандемије до сада, на подручју општине Србац евидентирана су укупно 132 случаја вируса корона.
У Републици Српској у протекла 24 часа вирус корона потврђен је код 72 особе од укупно тестираних 510 лабораторијских узорака, а забиљежена су и два смртна случаја код којих је потврђено присуство вируса корона.
Ријеч је мушкарцима средње и старије животне доби из Теслића и Градишке.
Од укупног броја заражених, 47 је мушких и 25 женских особа, од којих је 19 млађе, 46 средње и седам особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, 29 особа је из Бањалуке, пет из Бијељине, по четири из Градишке и Добоја, по три особе су из Српца и Челинца, по двије из Вишеграда, Гацка, Зворника, Кнежева, Прњавора, Станара, Теслића и Фоче и по једна особа је из Билеће, Дервенте, Источне Илиџе, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Приједора и Чајнича.
До сада је у Републици Српској потврђено 9.048 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 296 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.
До сада се опоравило 6.030 особа, а тестирано је укупно 77.205.

Comments are closed.