Отворен новогодишњи мини сајам у Српцу
25. децембра, 2019.
Пакетиће добило 240 дјеце из вишечланих и социјално угрожених породица
26. децембра, 2019.

Мотајицом пјешачило 100 планинара

Планинарско друштво ”Мотајица” из Српца организовало је у недјељу 22. децембра традиционално новогодишње пјешачење на највиши врх Мотајице-Градину, на надморској висини од 652 метра.

Ово је био 21. пут заредом да се организовала ова планинарска акција, а због кише и јаког вјетра одзив је био нешто слабији него претходних година.

До највишег врха пјешачило је око 100 планинара из Српца, Градишке, Kозарске Дубице, Приједора, Оџака, Бањалуке и других општина Републике Српске, а међу учесницима је било доста омладине.

“Све је протекло у најбољем реду ,а за учеснике је код планинарског дома био припремљен планинарски пасуљ, чај и кувано вино”, рекао је предсједник ПД “Мотајица”, Миленко Драгомировић.

Он додаје да је акција одржана у склопу програма Планинарског савеза Републике Српске а у пјешачењу је учествовао и предсједник Савеза Љубиша Араманда.

Драгомировић захваљује Општини Србац која је за акцију обезбиједила 500 KМ, а захвалност упућује и другим донаторима, међу којима су пекара ”Сунце”, роштиљница ”Kод Жаре”, трговинска радња “Нани” и још неколико добрих људи који су жељели да остану анонимни.

У Планинарском друштву ”Мотајица” кажу да им је циљ да се у акције планинарења у наредном периоду укључује што већи број младих.

 

 

Comments are closed.