Сјећање на погинуле борце из Влакнице
24. јуна, 2019.
Најављена већа подршка за породице погинулих и заробљених бораца
25. јуна, 2019.

Мостарски театар младих ширио поруке мира на другој вечери Домино феста

Друге вечери фестивала омладинског позоришта “Домино фест” Српчани су у суботу 22. јуна могли погледати представу ,,Маслинова грана“, коју је извео Мостарски театар младих из Мостара.

У самом називу представе крила се снажна порука, о чему је било ријечи на панел дискусији која је одржана прије представе.

,,Маслинова грана је симбол помирења и мира, а наша жеља и порука коју преносимо кроз представу је да се живи у миру и љубави, да људи једни друге прихвате са свим сличностима и разликама, те да сви заједно градимо бољу будућност, без баријера које се темеље на конфесији, народности и боји коже. Мислим да ми млади то можемо, само треба да се ујединимо и будемо истрајни“, рекао је Али Kамераксај, један од глумаца Мостарског театра младих.

Члан Аматерског позоршта ,,Домино”, Мирјана Вученовић, и овог пута је водила панел дискусију на тему “Kултура и друштвени активизам“ у којој су учествовали чланови и руководилац Мостарског театра младих Харис Хабибија, Али Kамераксај и Сеад Ђулић, као и Санела Видовић, предсједница НВО ,,Миленијум“ Србац.

Иницијатор идеје Домино феста је наш суграђанин Саша Милијашевић, полазник треће генерације Академије за младе лидере у цивилном друштву, коју организује организација Фондација СХЛ.

,,Домино фест је дио моје иницијативе, која за коначан циљ има формирање мале сцене у Српцу за рад позоришта Домино, како би сљедеће године Домино фест организовали као функционално позориште. Циљ Домино феста је уједно покушај да се оживи културна сцена у Српцу и да се пружи континуирани културни садржај“, изјавио је Милијашевић.

По завршетку представе, млади из Мостара су у близини Дома културе засадили садницу маслине. Они кажу да је то устаљен обичај, те да су маслине засадили у свим градовима у којима је одиграна поменута представа.

Сљедеће суботе, 29.јуна, у Српцу гостује ДИС Позориште младих из Бањалуке са представом ,,Шта је заправо урадио Том“.

Домино фест је организован уз подршку Општине Србац, Центра за културу и спорт Србац и Фондације ,,СХЛ“.

 

 

Comments are closed.