Начелник Млађан Драгосављевић и предсједник Мирко Стојић честитали Међународни дан жена
8. марта, 2020.
Народна библиотека Србац расписала литерарни и ликовни конкурс за основце и средњошколце
9. марта, 2020.

Млади из Српца посјетили Травник

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р“ реализовало је у суботу 7. марта посјету Травнику и Влашићу, у оквиру пројекта „Youth Corners of Trust and Peace“, који се реализује кроз “homestay” програм Америчке амбасаде у Босни и Херцеговини.

Циљ овог пројекта је изградња трајних веза сарадње, разумијевања и пријатељства међу младима различитог етничког поријекла из три општине у Босни и Херцеговини, кроз организацију размјена и изградњу „омладинских кутака“. У пројекту, осим младих из Српца, учествују и млади из Травника и Сарајева.

Прошлог викенда Српчани су били домаћини младима из Травника и Сарајева, а овај викенд је узвраћена посјету Травнику. Домаћин посјете био је Центар за младе из Травника, а волонтери ове организације су организовали туристички обилазак Травника, те су учесници пројекта имали прилику да обиђу многе знаменитости, као што су: родна кућа Иве Андрића, Шарена џамија, Надбискупска гимназија, црква Светог Ивана Kрститеља, црква Успења Пресвете Богородице, Сахат кула, тврђава Стари град итд. Осим обиласка Травника, организована је и посјета Влашићу, која је уоквирила пријатно дружење младих из Српца, Сарајева и Травника.

Пројекат „Youth Corners of Trust and Peace“ је први “homestay” пројекат који се реализује у општини Србац, а позитивна искуства и заинтересованост младих за учешћем у оваквим и сличним размјенама су повод за наставком реализације оваквих пројеката, те је сигурно да ће се слична дружења младих у БиХ, али и шире, наставити у још јачем интензитету. Младе из Српца очекује још једна размјена, која је планирана у априлу, када ће посјетти Сарајево.

 

Comments are closed.