Седма котлићијада у Коровима окупила екипе из бањалучке регије
9. августа, 2021.
Извор упутио захвалност Полицијској станици Србац на донацији
10. августа, 2021.

Млади из Белгије стигли на омладинску размјену у Бардачу

У Бардачи је ових дана започела реализација омладинске размјене у којој учествују млади из Белгије, те млади из Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца.

У питању је Ерасмус+ пројекат „БелЕкоБо“ који реализује организација АЈИЛЕ асбл из Белгије, уз партнерску подршку Удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“. Осморо младих из Белгије стигли су са два едукатора у Тренинг центар Природно-математичког факултета у Бардачу у четвртак 6. августа и остаће до понедјељка, 16. августа.

Пројекат „БелЕкоБо“ је први Ерасмус+ пројекат који на Бардачи реализује Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“, а током десетодневне размјене учесници ће се бавити питањем еколошких навика, те ће кроз многе интервјуе током, али и послије размјене, покушати да сазнају да ли и колико се разликују еколошке навике становништва у Белгији и Босни и Херцеговини. Заједнички рад младих ће бити забиљежен кроз завршни активистички филм, који ће бити објављен крајем године.

Осим едукација и снимања, учесници размјене се упознају са нашом културом и обичајима. Већ су имали прилику да посјете манастир Осовицу и обиђу Србац и Бањалуку.

Ерасмус + је програм који подржава образовање, усавршавање, младе и спорт у Европи. За период 2021-2027. године у фокусу Ерасмус+ пројеката биће социјална укљученост, зелена и дигитална транзиција, као и активно учешће младих у демократском животу.

 

Comments are closed.